Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013



Δυναμική η παρουσία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σήμερα 24/9  στο Υπουργείο Παιδείας

Σήμερα 24/9, έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Παιδείας Κο Γκιουλέκα,  αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών ΔΕ σε Διαθεσιμότητα .



Στη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής εξέθεσε στον Υφυπουργό τα αιτήματά μας, με βάση το κοινό  υπόμνημα που έχουμε ομόφωνα συμφωνήσει. 


Δείτε εδώ το Υπόμνημα της επιτροπής: Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμώτητα

 Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε στα παρακάτω:


  • Δεν θα υπάρξει άλλη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών.
  • Δεν θα απολυθεί κανείς από τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα.
  • Οι 925 θέσεις στα ΙΕΚ και οι 325 διοικητικές θέσεις, θα διατεθούν στους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, ως μόνιμοι  δημόσιοι  υπάλληλοι με τον ίδιο βαθμό και το ίδιο ΜΚ. 
  • Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, είπε αρχικά, ότι θα τοποθετηθούν στο Υπουργείο Υγείας.
  • Διέψευσε ότι υπάρχει Υπουργική απόφαση σχετικά με την κατανομή των θέσεων  ανά κλάδο στα ΙΕΚ
Η αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής επέμεινε (εκτός από το στρατηγικό μας στόχο που είναι η επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, καθώς  και η επαναφορά μας στα σχολεία) στο να τοποθετηθούν άμεσα, με συνολική ρύθμιση, ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί, ΟΛΩΝ των ΚΛΑΔΩΝ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στις εκπαιδευτικές και διοικητικές δομές του Υ.ΠΑΙ.Θ., κυρίως με την αύξηση των θέσεων που προβλέπονται για τα ΙΕΚ, καθώς επίσης με την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων, την  τοποθέτηση στα ΤΕΙ, κ.λ.π.
Ο Υφυπουργός απάντησε σ'αυτό το σημείο ότι θα μεταφέρει το παραπάνω αίτημά μας στον υπουργό Παιδείας.

Συνάδελφοι μοναδικά μας όπλα είναι  η ενιαία μας δράση, η στήριξη των πρωτοβουλιών της Συντονιστικής Επιτροπής και η πίστη στον κοινό μας αγώνα, που προβλέπεται να είναι μακροχρόνιος, αλλά στο τέλος θα είναι νικηφόρος.







Μετά από αξιολόγηση η επαναπρόσληψη των καθηγητών κλάδων υγείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.grΣτο πλαίσιο της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας αποφασίστηκε η απορρόφηση εκπαιδευτικών κλάδου επαγγελμάτων υγείας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα , σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, μετά από αξιολόγησή τους.Την παραπάνω γραπτή απάντηση ‘έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.




Πολιτική του υπουργείου Παιδείας η ένταξη της Κομμωτικής στην κατάρτιση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ρεπορτάζ από τη βουλή σχετικά με την  ένταξη της ειδικότητας της Κομμωτικής στην κατάρτιση, δημοσιεύει το www.likio.gr. Κάνετε κλικ εδώ  για να διαβάσετε το ρεπορτάζ

Επιμορφωτικά προγράμματα για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα
www.dikaiologitika.gr
Επιμορφωτικά προγράμματα για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα θα υλοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  Επιμορφωτικά προγράμματα για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου