Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013


Τελετή βράβευσης του Υπουργού Παιδείας στη Βουλή

 την Παρασκευή 4/10 στις 6.30 μ.μ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


  Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δεν δίστασε να καταστρατηγήσει και αυτόν ακόμα τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη βουλή και προβλέπει ρητά την ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, αναφέροντας ότι ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τους μαθητές που φέτος (σχολ. έτος 2013-2014) έχουν εγγραφεί και θα φοιτήσουν στην Α΄  Λυκείου.
   Ο Κος Αρβανιτόπουλος με εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013) που έστειλε στις σχολικές μονάδες την 29η/9/2013 εξαναγκάζει μαθητές που ήδη φοιτούν στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας (που στην πλειοψηφία είναι νέα κορίτσια), να αλλάξουν τομέα και να διαλέξουν άλλους τομείς (π.χ. Μηχανολογίας, Αυτοκινήτων, Πληροφορικής, Οικονομίας-Διοίκησης κ.λ.π.). Με τον πιο βίαιο τρόπο δηλαδή ο Υπουργός Παιδείας εμποδίζει τους μαθητές να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αυτό που επιθυμεί η ψυχή τους.
 Για τους παραπάνω λόγους η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αποφάσισε να απονείμει στον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο το μέγα βραβείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού. Η τελετή απονομής θα γίνει την Παρασκευή 4/10 στις 6.30 μ.μ. στη βουλή των Ελλήνων, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
  Καλούνται όλοι οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή απονομής. Καλούνται επίσης όλοι οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα να προσέλθουν στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 6.00 μ.μ.  στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2), με τη "γνωστή" μαύρη αμφίεση και να έχουν μαζί τους λευκά χαρτόνια στα οποία θα έχουν σημειώσει τον αριθμό τους στη λίστα διαθεσιμότητας, καθώς και χρωματιστούς μαρκαδόρους για την πραγματοποίηση πικετοφορίας.



 Θεσσαλονίκη-Ανθρώπινη αλυσίδα στην  Πλατεία Αριστοτέλους

την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 6.30 μ.μ. 


Την Δευτέρα 30 - 9 -2013 στη Γενική Συνέλευση των καθηγητών σε διαθεσιμότητα που πραγματοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ και μετά από συνάντηση - επικοινωνία με τη Συντονιστική Επιτροπή  της Αθήνας και της Λάρισας αποφασίσαμε την πραγματοποίηση κοινής δράσης σε κεντρικά σημεία των πόλεων μας την ίδια μέρα και ώρα. Η ημέρα πραγματοποίησης της κοινής αυτής δράσης ορίστηκε η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 6.30 μ.μ.
Στη Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης  είναι στην Πλατεία Αριστοτέλους όπου θα σχηματιστεί μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα συναδέλφων, μαθητών, γονιών και φίλων με μουσικά και θεατρικά δρώμενα ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που σκοπό έχει τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, με τις καταργήσεις Τομέων και Ειδικοτήτων, τις Διαθεσιμότητες - Απολύσεις, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και μετατάξεις των εκπαιδευτικών και με την εφαρμογή του νέου Τεχνικού και Γενικού Λυκείου. Σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία - δράση μας αυτή και να ενημερώσετε όλους τους συναδέλφους μας και τους συλλόγους γονέων των σχολείων.
Η υποστήριξή και η συμμετοχή σας μας είναι απαραίτητη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου