Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Θα τους αφήσουμε να φτάσουν μόνοι τους στο Σύνταγμα;

«Μαραθώνιος «Πρωτογενούς πλεονάσματος» ανεργίας- ανέχειας- εξαθλίωσης»

Τρίτη 22/10 να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους συναδέλφους    σε διαθεσιμότητα, να παραβρεθούν στην εκδήλωση υποδοχής των Μαραθωνοδρόμων σχολικών φυλάκων που θα γίνει την Τρίτη 22/10 στις 10.00 π.μ. στην ΕΡΤ,  ώστε να πορευτούμε μαζί τους στα τελευταία 10 χιλιόμετρα της πορείας τους, που ξεκίνησε στις 28/9 από την Θεσσαλονίκη, με σημείο τερματισμού  το Σύνταγμα στις 12.30 μ.μ.
Η μαζική συμμετοχή μας, θα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε,  μπροστά στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι σχολικοί φύλακες διανύοντας πεζοπόροι  560 χιλιόμετρα, προκειμένου να ενώσουμε τις φωνές μας και να ορθώσουμε το ανάστημά μας  απέναντι  στις   διαθεσιμότητες –  απολύσεις και την κυβερνητική - μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.

Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα


ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ 



Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή ξεκινά η τελευταία μέρα της πορείας αυτού του Μαραθώνιου των 560 χλμ. Θεσσαλονίκης-Αθήνας. 

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να πορευτούμε μαζί τα τελευταία αυτά 10 χλμ. για την τελική αναμέτρηση. 

Αναμέτρηση με έναν αντίπαλο που έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Μας πήραν την δουλειά, τον δάσκαλο και τον φύλακα από τα σχολειά. Τον γιατρό από το νοσοκομείο, και το σπίτι μας παραδομένο στις τράπεζες.

Τέλος έφεραν και το μαύρο στην δημόσια ενημέρωση. 

Δεν μπορούν όμως να πάρουν με τίποτα την περηφάνια μας, το πάθος μας για αντίσταση, το πάθος για ανυπακοή στα βάρβαρα κι αντιλαϊκά μέτρα των αυτόκλητων σωτήρων, που αφού υφάρπαξαν με ψέματα την ψήφο του Ελληνικού λαού, υποθηκεύουν τώρα τις ζωές των παιδιών και των εγγονών μας. 

Αυτή η έσχατη κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 28/9 δεν θα έχει καμία αξία αν δεν ολοκληρωθεί με την σύσσωμη και δυναμική παρουσία ΟΛΩΝ (και όταν λέμε ΟΛΩΝ εννοούμε ΟΛΩΝ) στην τελευταία πορεία. 
Όπλα μας το σώμα μας,η φωνή μας και προπαντός το δίκιο του αγώνα.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. 
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. 
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ. 
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. 
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ "ΓΑΛΕΡΑΣ". 
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ! 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΟΛΜΕ: Κοινός αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στηρίζει τον αγώνα των σχολικών φυλάκων ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική - μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
  • Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα να συμπορευτούν στην τελευταία φάση της πορείας την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου από την ΕΡΤ στις 10 π.μ. προς το Σύνταγμα και τα Προπύλαια.
  • Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12.30 το μεσημέρι.
  • Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών κηρύσσουμε στάση εργασίας 12 - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 4 μ.μ.
     πηγή alfavita


ΑΔΕΔΥ: Στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των σχολικών φυλάκων


Η ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην υποδοχή των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, οι οποίοι φθάνουν τη Δευτέρα στον Μαραθώνα και την Τρίτη το μεσημέρι θα καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «με την πορεία τους από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη, οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων».


Παράλληλα, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όσους εργαζομένους έχουν τη δυνατότητα να πλαισιώσουν την πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα τη Δευτέρα στις 08.00 προς την ΕΡΤ (Αγία Παρασκευή) καθώς και την πορεία της Τρίτης, στις 10.00, από την Αγία Παρασκευή αλλά και τη συγκέντρωση για την υποδοχή τους στο Σύνταγμα, στις 12.30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου