Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρες ερωτήσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή

Επίκαιρες ερωτήσεις της Κ.Ο. του ΚΚΕ για τα ειδικά σχολεία και τη διαθεσιμότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων       
Τρί, 08/10/2013 - 13:54 -- www.alfavita.gr                Θέμα: Υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί
Η κυβέρνηση με το νόμο ν. 4186/13 κατάργησε μια σειρά τομείς και ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικούς στερώντας από χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στους συγκεκριμένους τομείς. Συγκεκριμένα η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτ. 136964/Γ2), αποκλείει και τους μαθητές της Β’ τάξης του ΕΠΑΛ να επιλέξουν τομέα Υγείας Πρόνοιας,  παρόλο που ο νέος νόμος αναφέρει πως κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης των ημερήσιων ΕΠΑΛ, της Β΄, Γ’ και Δ’ τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ και της Β’ τάξης των ΕΠΑΣ θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους στο τομέα που είχαν επιλέξει από τον Ιούνιο, πριν την κατάργηση δηλαδή των τομέων και των ειδικοτήτων.
                                                                                                                           Διαβάστε περισσότερα


Επίκαιρες ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη φοίτηση στη Β' τάξη ΕΠΑΛ και τη διαθεσιμότητα                                   

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα:«Δυνατότητα φοίτησης των μαθητριών και μαθητών της Β/Βάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στους Τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών και άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που τους υπηρετούσαν.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θεανώ Φωτίου, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα:
«Δυνατότητα φοίτησης των μαθητριών και μαθητών της Β/Βάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στους Τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών και άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που τους υπηρετούσαν.
Η Επίκαιρη Ερώτηση της κας Φωτίου θα συζητηθεί την Παρασκευή 11/10/2013. Τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου