Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου για τα δεύτερα πτυχία

Δεν προβλέπεται μετάταξη λόγω δεύτερου πτυχίου για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο εμπαιγμός, των εκπαιδευτικών, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας
Ενώ  στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας στις 9/10 και στην οποία συμμετείχε και αντιπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ. Ε. σε Διαθεσιμότητα, είχε αναφέρει ότι προωθείται ρύθμιση με την οποία, 100 περίπου συνάδελφοι με δεύτερο πτυχίο σε ειδικότητες φιλολόγου, δασκάλου και νηπιαγωγού πρόκειται άμεσα να μεταταχθούν σε αντίστοιχες θέσεις στην α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση, με έγγραφό του στις 17/10 διατυπώνει σαφώς, ακριβώς το αντίθετο.
Στο έγγραφο (με αρ. πρωτ. 151930/17-10-2013), με το οποίο απαντά σε αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νότης Μαριάς σχετικά με εκπαιδευτικούς κατόχους δεύτερου πτυχίου σε διαθεσιμότητα, αναφέρει σαφώς: "Δεν προβλέπεται μετάταξη λόγω δεύτερου πτυχίου"!!!

Ακόμα υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι 325 διοικητικές θέσεις που θααααααα... μπορούμε να διεκδικήσουμε στα ΙΕΚ-ΣΕΚ είναι πλέον 199. Άλλωστε ψηφίστηκε προ ολίγων ωρών μεταξύ των τροπολογιών του Υπουργείου Παιδείας και μια, μάλλον, σχετική τροπολογία (παράγραφος 4) για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών σε Δ.Δ.Β.Μ., Ι.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 23/10 ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι: Το Υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμιστικές του δράσεις σχετικά με τα προγράμματα κινητικότητας και διαθεσιμότητας", και ακόμα ότι, "όλοι οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας."..........Δηλαδή συνάδελφοι, όσοι έχουν απομείνει!!!!!!!!!

Υπάρχει ακόμα κάποιος συνάδελφος που πιστεύει τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας, ότι δηλαδή δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός;
Υπάρχει ακόμα κάποιος συνάδελφος που κοιμάται ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι αυτός την έχει "γλιτώσει";
Υπάρχει ακόμα κάποιος συνάδελφος που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας όλων μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου