Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ

                              Σύσκεψη   Ε.Ο.Δ.Α.Φ.  και  των

   Εκπαιδευτικών  σε  Διαθεσιμότητα  στην ΕΡΤ


 Η  Ε.Ο.Δ.Α.Φ (Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος) σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα και με τη σύμπραξη των  απολυόμενων της ΕΡΤ, διοργανώνουμε κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου προκειμένου να οργανώσουμε τις κινήσεις μας, κατά των απολύσεων και περικοπών κοινωνικής πρόνοιας. 
Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν διάφορες πτυχές του ζητήματος της διαθεσιμότητας, όπως π.χ. της καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημιουργηθεί μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που θα στηρίξει την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ιδιαιτέρως των καταργημένων), που είναι καθοριστικής σημασίας και για τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος,  ώστε να μπορούν να έχουν μια διέξοδο  στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στη σύσκεψη  αυτή θα επιχειρήσουμε ακόμα, να κάνουμε αντιληπτό στο ευρύ κοινό, ότι το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και του ακρωτηριασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης  δεν είναι πρόβλημα -μόνο-των υπό απόλυση εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως ένα ακόμα βαρύ πλήγμα  στη μόρφωση των παιδιών -κυρίως των κοριτσιών- των ασθενέστερων κοινωνικά οικογενειών, που βίαια εκδιώχθηκαν και πλέον αποκλείονται από από τη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι  κομμάτωναρμόδιοι στα θέματα αυτά. Είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να προωθηθούν οι θέσεις μας στην Ελληνική κοινωνία και τα πολιτικά πρόσωπα.   
Γι αυτό, είναι σημαντικό, εκτός από τους ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτικούς, να παραβρεθούν και γονείς του Αυτιστικού Φάσματος καθώς και πολίτες , έτσι ώστε να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος, να κοινοποιηθούν οι θέσεις και τα αιτήματά μας και να αναπτύξουμε συμμαχίες στον αγώνα για τα βασικά δικαιώματα της εργασίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.   

   Η σύσκεψη θα περιλαμβάνει:
  • την τοποθέτηση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα  
  • την τοποθέτηση της Ε.Ο.Δ.Α.Φ.  
  • την τοποθέτηση των πολιτικών εκπροσώπων, πάνω στα συγκεκριμένα αιτήματα μας
  • ερωτήσεις από το κοινό

  Η σύσκεψη θα μεταδοθεί πανελλαδικά από το διαδικτυακό κανάλι της ΕΡΤ.
Επειδή στο χώρο της ΕΡΤ τηρούνται συγκεκριμένοι κανονισμοί ασφαλείας, χρειάζεται να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας για να εκδώσουμε τις άδειες εισόδου και τη σχετική λίστα, για να μπορέσετε να παραστείτε.  Μπαίνοντας δηλώνετε όνομα και ιδιότητα ή ειδικότητα  για να κάνουν την ταυτοποίηση. 


 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 – ώρα 18.00
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση, 
(Γράψτε όνομα και την ειδικότητα, αν θέλετε μας γράφετε και τηλ. επικοινωνίας.)
παρακαλείσθε να το επιβεβαιώσετε έως: 
ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
στά : pedikeomata@gmail.com  


ΧΩΡΟΣ: κτίριο ΕΡΤ - 1ος όροφος – Αίθουσα «Στούντιο  Ε»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου