Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Για τη λειτουργία της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ

Καταγγελία για τον εμπαιγμό και την απαράδεκτη τακτική του Υπουργού Παιδείας

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ΔιαθεσιμότηταΗ Συντονιστική  Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητακαταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, καταστρατηγώντας και αυτόν ακόμα τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη βουλή και προβλέπει ρητά την ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, συνεχίζει να απαγορεύει την λειτουργία της Β' τάξης του  τομέα Υγείας-Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ με την εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013).

Ο Κος Αρβανιτόπουλος εχθές προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου (149331/Γ2/14-10-2013) με την οποία επιτρέπει τις εγγραφές μαθητών στη τη Β' τάξη του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ακολουθούσε τακτική κωλυσιεργίας, εμπαίζοντας γονείς και μαθητές, εξωθώντας τους να εγγραφούν σε άλλους τομείς ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το ΕΠΑΛ. Ο εμπαιγμός εκ μέρους του Υπουργού συνεχίζεται δίνοντας ουσιαστικά μια μέρα, ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές για την δυνατότητα τους να εγγραφούν στην Β΄τάξη του τομέα  Εφαρμοσμένων Τεχνών.

  Καταγγέλλουμε τις παραπάνω ενέργειες του Υπουργού Παιδείας και ζητάμε:
  • Να λειτουργήσει και η Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας
  • Να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για την επιλογή τομέα, καθώς και η δυνατότητα μετεγγραφής μαθητών από τα Γενικά Λύκεια.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ο.Λ.Μ.Ε.
Για τη λειτουργία της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ

Μόλις στις 15-10-2013, κοινοποιήθηκε στα σχολεία το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με αριθμό πρωτοκόλλου 149331/Γ2/14-10-2013, που αφορά τη «λειτουργία Β΄ τάξης ημερήσιου και εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το σχ. έτος 2013-14»
Μετά την εξέλιξη αυτή, το ΥΠΑΙΘ είναι υποχρεωμένο να επαναφέρει σε λειτουργία, τουλάχιστον για τη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ, όλους τους Τομείς που καταργήθηκαν και να μεταφέρει την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής σ’ αυτούς ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους μαθητές να εγγραφούν στους τομείς που επιθυμούν. Σημειώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η 16-10-13, δηλαδή μια μέρα μετά την ανακοίνωση του εγγράφου.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία όλων των τομέων που καταργήθηκαν, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές που το επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στον τομέα που επιθυμούν.
Απαιτούμε να επανέλθουν οι συνάδελφοί μας, των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου