Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση με κ. Λάσκαρη στο ΥΠΑΙΘ

ΑΛΛΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ



Μετά την έντονη πίεση που ασκήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα, την Τρίτη 5/11 στις 9.30 έγινε πολύωρη συνάντηση δεκάδων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον κ. Λάσκαρη στο αμφιθέατρο του ΥΠΑΙΘ παρουσία των κυρίων Κυριαζή και Γκλαβά. 


Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε και προσπαθώντας ο κ. Λάσκρης να απαντήσει στα αιτήματά μας αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

  • Κακώς εκδόθηκε  η νέα διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας
  • Το ισχυρό στοιχείο που μέτρησε στην "αξιολόγηση" για την ένταξή μας στη διαθεσιμότητα, ήταν το γεγονός ότι για τους περισσότερους από εμάς, υπήρχαν δυνατότητες απορρόφησης σε άλλα υπουργεία!!!!!!!
  • Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επαναλειτουργήσουν οι τομείς Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ.
  • Οι θέσεις που θα διατεθούν από το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητά μέχρι το τέλος του 2013 είναι: 925 εκπαιδευτικών και 199 διοικητικών στα ΙΕΚ, καθώς και περίπου 200 για τα δεύτερα πτυχία. 
  • Για τους υπόλοιπους 665 ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν κάποιες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας και γίνεται προσπάθεια για κάποιες θέσεις νηπιοβρεφοκόμων στους ΟΤΑ.
  • Απέναντι στην έντονη απόγνωση και αγωνία που εξέφρασαν πολλοί συνάδελφοι μπροστά στο φόβο της απόλυσης, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός απαντώντας τα εξής: α) Αν δεν δείτε να προκηρύσσονται   οι θέσεις να μην είστε σίγουροι για τίποτε και β)Υπάρχει μεν η πολιτική βούληση να μην απολυθεί κανείς, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος γι αυτό, όσο  υπάρχουν οι δεσμεύσεις απέναντι στο μνημόνιο.

Συνάδελφοι μετά από την πολύωρη αυτή συνάντηση, αυξήθηκε κατακόρυφα η αγωνία μας μπροστά στο φόβο της απόλυσης.

Διαπιστώσαμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να υλοποιηθεί και στην περίπτωσή μας ο ξεκάθαρος μνημονιακός στόχος, ότι 30-40% από αυτούς που είναι  σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Γι αυτό λοιπόν είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πιο επιτακτική η ανάγκη για νέους πιο μαζικούς  αγώνες μαζί με γονείς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ζητάμε:
  • ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑθΕΣΙΜΟΤΗΤΑ , ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ       
  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ 
Επειδή:

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ  ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

9 σχόλια:

  1. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το τεχνικό σχολείο όπως το ξέραμε – για εμάς – ΤΕΛΟΣ Οι προσπάθειας μας πρέπει να επικεντρωθούν στην τοποθέτηση μας σε θέσεις του δημοσίου. Το αίτημα για επιστροφή στην τεχνική εκπαίδευση μόνο αν κερδίσουμε την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί. Αν όμως αυτό δεν γίνει πρέπει όλοι μας να έχουμε βρει μια θέση. Και αυτό θα γίνει αν μας δώσουν το δικαίωμα να κάνουμε αιτήσεις και να διεκδικήσουμε και θέσεις σε άλλα υπουργεία. Δηλαδή διοικητικές θέσεις και αλλού. Χάσαμε πολύ καιρό στη διαμάχη μας για τις θέσεις του ΙΕΚ. Δυστυχώς τσιμπήσαμε το τυράκι και χάσαμε χρόνο. Βλέπετε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς; Συντεταγμένα κερδίσανε και τώρα επανατοποθετούνται. Διεκδίκηση από εδώ και πέρα να έχουμε δικαίωμα αίτησης και σε άλλα Υπουργεία. Παιδία έχουμε ακόμα 4 μήνες στη διαθεσιμότητα. Μην την χάσουμε περιμένοντας να μας βρουν θέσεις στο Παιδείας. Δεν θα το κάνουν. Η Χριστοφυλοπούλου στο Μέγκα σήμερα είπε ότι κάποιοι που είναι σε διαθεσιμότητα τώρα θα απολυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ6 Νοεμβρίου 2013 στις 9:37 π.μ.

    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το τεχνικό σχολείο όπως το ξέραμε – για εμάς – ΤΕΛΟΣ Οι προσπάθειας μας πρέπει να επικεντρωθούν στην τοποθέτηση μας σε θέσεις του δημοσίου. Το αίτημα για επιστροφή στην τεχνική εκπαίδευση μόνο αν κερδίσουμε την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί. Αν όμως αυτό δεν γίνει πρέπει όλοι μας να έχουμε βρει μια θέση. Και αυτό θα γίνει αν μας δώσουν το δικαίωμα να κάνουμε αιτήσεις και να διεκδικήσουμε και θέσεις σε άλλα υπουργεία. Δηλαδή διοικητικές θέσεις και αλλού. Χάσαμε πολύ καιρό στη διαμάχη μας για τις θέσεις του ΙΕΚ. Δυστυχώς τσιμπήσαμε το τυράκι και χάσαμε χρόνο. Βλέπετε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς; Συντεταγμένα κερδίσανε και τώρα επανατοποθετούνται. Διεκδίκηση από εδώ και πέρα να έχουμε δικαίωμα αίτησης και σε άλλα Υπουργεία. Παιδία έχουμε ακόμα 4 μήνες στη διαθεσιμότητα. Μην την χάσουμε περιμένοντας να μας βρουν θέσεις στο Παιδείας. Δεν θα το κάνουν. Η Χριστοφυλοπούλου στο Μέγκα σήμερα είπε ότι κάποιοι που είναι σε διαθεσιμότητα τώρα θα απολυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το ισχυρό στοιχείο που μέτρησε στην "αξιολόγηση" για την ένταξή μας στη διαθεσιμότητα, ήταν" : ότι δεν είχαμε κάποιον να μας υποστηρίξει...σε σχέση με άλλες ειδικότητες που είχαν και υπεράριθμους.

    "Οι θέσεις που θα διατεθούν από το Υπουργείο Παιδείας".: τα έχουμε ακούσει αυτά πολλές φορές.

    "Για τους υπόλοιπους 665 ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν κάποιες θέσεις": Κάποιες θέσεις...αόριστα.

    ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ φοβούνται. Αυτό είναι το σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πες μας τι ειπαν οι δικηγοροι χτες το κοπυ πειστ απο την αλφαβιτα ειναι περιτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ6 Νοεμβρίου 2013 στις 7:08 μ.μ.

    http://www.inews.gr/266/eblekei-arvanitopoulo-stis-synomilies-i-ypallilos-tou.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η διαδικασια της οποιας κινητικοτητας απαιτει να γινει πινακας καταρτισης βαθμολογικος απο τον φορεα προσελευσης μας , δηλαδη το υπ.παιδειας και να δοθεί στον ασεπ. Το Παιδειας έκανε τρεις ολοκληρους μηνες για να εξαιρεσει τους 94 περιπου ανθρωπους που βρεθηκαν σε διαθεσιμοτητα απο παρερμηνεια του νομου. Εμας ολους τους υπολοιπους που απομειναμε για να μας απογραψει και να στειλει τα στοιχεια μας στον ΑΣΕΠ το κοβω να θελει τρια χρονια. Α,μηνξεχναμε και ποσο καιρο θα του παρει για να μεταταξει την δευτερη ειδικοτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δημοτικοί αστυνομικοί ενωμένοι, διεκδίκησαν θέσεις παντού και το πέτυχαν. Ας αλλάξουμε κι εμείς πορεία. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ και η τοποθέτηση σε θέσεις των αντίστοιχων ειδικοτήτων ή παρεμφερείς (διοικητικές), σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς του δημοσίου. Αυτό θα πρέπει να κυνηγηθεί όπου και όπως, πριν αρχίσουν οι απολύσεις. Όλοι μαζί και όχι η κάθε ειδικότητα μόνη της όπως μέχρι τώρα έκαναν αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η επιστροφή μας στα Σχολεία θα γίνει μόνο αν κερδίσουμε στο ΣΤΕ… γιατί απλά το Υπουργείο δεν έχει καμία διάθεση να ξανάλειτουργήσει την δομή του σχολείου που ξέραμε μέχρι τώρα.
    Μέχρι να γίνει αυτό … πρέπει να δούμε γιατί δεν έχουμε μπει ακόμα στην δεξαμενή της κινητικότητας, η οποία μπορεί να είναι η μόνη λύση από το να μην απολυθούμε… αλήθεια μήπως αυτό κρύβεται πίσω από την κωλυσιεργία του Υπ. Παιδείας…μήπως εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν ...για να τους βγουν τα νούμερα; Νομίζω ότι πρέπει να κυνηγήσουμε θέσεις και σε άλλα Υπουργεία και να μην περιμένουμε το Παιδείας…εξάλλου αυτό είναι που μας έδιωξε από τις θέσεις που είχαμε κερδίσει ΟΛΟΙ με την αξία μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα! Το άλλο σχόλιο δεν δημοσιευτηκε για να δω αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή