Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση μαθητών ΕΠΑΛ την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας


Κάλεσμα του Συντονιστικού ΕΠΑΛ Αττικής που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο




Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, καλεί το Συντονιστικό ΕΠΑΛ Αττικής, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από 14 ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ και μία ΕΠΑΣ, οι οποίοι αντάλλαξαν εμπειρία και προβληματισμούς και κατέληξαν στο εξής κάλεσμα

«Το δίκιο κατακτιέται με αγώνες!
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μάθουμε μια τέχνη με πολλές δυσκολίες. Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουν ή ψάχνουν για δουλειά. Στα σπίτια μας τα μεροκάματα πείνας, η ανεργία, οι χιλιάδες φόροι δεν αφήνουν ούτε ευρώ να περισσεύει.
Για να κάνουμε μάθημα συναντάμε άλλες τόσες δυσκολίες. Ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά σε εισιτήρια κάθε χρόνο για να φτάσουμε στο σχολείο μας. Σε πολλές ειδικότητες μάς βάζουν να πληρώσουμε από την τσέπη μας διάφορα αναλώσιμα.
Στα ΕΠΑΛ μας λείπουν καθηγητές. Κάνουμε μάθημα σε εργαστήρια του προηγούμενου αιώνα. Πολλές ειδικότητες έχουν καταργηθεί, άλλες τις συγχωνεύουν και μας πάνε στις 4 άκρες της Αττικής.
Σε αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να μάθουμε γράμματα και την τέχνη που διαλέξαμε. Και όμως, μας λένε ότι δεν παίρνουμε τα γράμματα.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει την πάπια στις χιλιάδες δυσκολίες που συναντάμε. Γιατί είναι υπεύθυνη η ίδια και η πολιτική που εφαρμόζει γι' αυτή την κατάσταση.
Εχουμε ανάγκες, όνειρα και δύναμη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και την αμορφωσιά. Θα πάρουν απάντηση από το συλλογικό, αποφασιστικό αγώνα μας!».

Από την κινητοποίηση του 5ου ΕΠΑΛ Πειραιά
Οι μαθητές απαιτούν:
  • Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές και σπουδαστές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Να δοθεί πάσο απεριορίστων διαδρομών. Να μπουν δωρεάν λεωφορεία εκεί που χρειάζεται.
  • Δωρεάν γεύμα σε κάθε μαθητή και σπουδαστή των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ με ευθύνη των δήμων (2 σάντουιτς και ένα χυμό τη μέρα).
  • Να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν.
  • Τώρα καθηγητές. Να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Να ξαναπροσλάβουν αυτούς που απέλυσαν.
  • Κατάργηση του 4ου έτους μαθητείας ως τζάμπα εργασία για τα αφεντικά. Πτυχίο στα 3 χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
Ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: 

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζει κανείς τα τηλεφώνα ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Συντονιστικού ΕΠΑΛ; Πως μπορεί κάποιος μαθητής να έρθει σε επαφή με το παραπάνω συντονιστικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή