Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγει ο δρόμος για την προσωρινή επιστροφή των περίπου 1.200 διοικητικών υπαλλήλων


Διαφαίνεται κυβερνητική αναδίπλωση στη διαθεσιμότητα των διοικητικών των Πανεπιστημίων


Ημερομηνία: 11/01/2014
Ανοίγει ο δρόμος για την προσωρινή επιστροφή των περίπου 1.200 διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων, οι οποίοι τέθηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο σε διαθεσιμότητα.

Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί κυβερνητική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί πιθανότατα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η απόφαση θα δίνει τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να καλύπτουν, εφόσον έχουν αυτή τη δυνατότητα, το υπόλοιπο 25% του μισθού (το 75% καταβάλλεται ήδη) των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων για το διάστημα των υπολοίπων πέντε μηνών, οπότε λήγει η περίοδος διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με ακαδημαϊκούς κύκλους, η απόφαση αυτή εκδίδεται υπό το βάρος της χθεσινής συζήτησης στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης, την οποία είχαν καταθέσει κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας τρία από τα οχτώ πανεπιστήμια που επλήγησαν, και συγκεκριμένα το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούσαν χθες βράδυ ότι η συζήτηση στο ΣτΕ εξελίχθηκε συντριπτικά υπέρ των πανεπιστημίων γεγονός που, όπως επισημαίνουν, εξαναγκάζει την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω στο θέμα αυτό.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

Αμέσως μετά το πέρας της συζήτησης στο ΣτΕ και της διαφαινόμενης κυβερνητικής αναδίπλωσης, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ προχώρησαν αργά χθες το απόγευμα σε υπολογισμό της δαπάνης με την οποία θα επιβαρυνθεί το Ίδρυμα σε περίπτωση επιστροφής των 169 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με κύκλους της πρυτανείας.....



Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου