Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27.1.2014 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Πλήθος συναδέλφων παραβρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από τη βουλή, κατά την ώρα που αναμενόταν να γίνει η ψηφοφορία για την τροπολογία νόμου που αφορά στις θέσεις ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22 Ιουλίου 2013.
Η τροπολογία αυτή, που αφορά στην τροποποίηση της κατανομής των 1250 προβλεπομένων θέσεων (1125 εκπαιδευτικές +125 διοικητικές), έχει κατατεθεί από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ η πρόταση εκ μέρους της ΟΛΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα για την αύξηση των θέσεων αυτών κατά 212 ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, έχει κατατεθεί επίσημα ως προσθήκη -στην τροπολογία-, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Κοδέλα. (ΕΔΩ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ και  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ)
Στις 11 π.μ. αντιπροσωπία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα μαζί με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, επισκέφτηκε μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, εκθέτοντας τους την αναγκαιότητα της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας μαζί με την προσθήκη (των 212 Θέσεων), ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα οδηγηθεί σε απόλυση κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί δημόσια ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Τελικά η συζήτηση και ψηφοφορία της τροπολογίας αναβλήθηκε για την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το απόγευμα.
Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί είναι αρκετά κρίσιμο και καλούνται οι συνάδελφοι της περιφέρειας να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες κρίνουν σκόπιμες, για την άσκηση πιέσεων σε κοινοβουλευτικούς τοπικούς παράγοντες και ιδιαιτέρως στους βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων, γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο πως το θέμα της απόλυσής μας ή μη, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο.

  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ


Μετά Τα Μπαλόνια Τους «Χτυπούν» Με Αφίσες 

 Οι Εκπαιδευτικοί Σε Διαθεσιμότητα Γέμισαν Την Λάρισα  

Ιαν 23, 2014

3)

Μετά Τα Μπαλόνια Τους «Χτυπούν» Με Αφίσες – Οι Εκπαιδευτικοί Σε Διαθεσιμότητα Γέμισαν Την Λάρισα – Δείτε
Μετά τα μπαλόνια οι σε διαθεσιμότητα, αλλά ευφάνταστοι εκπαιδευτικοί της Λάρισας ξαναχτυπούν με τις αφίσες που βλέπετε στην φωτογραφία σας
πεντακάθαρα και πάλι έχοντας στοχεύσει στους Λαρισαίους βουλευτές.

Όπως θα διακρίνετε Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Φίλιππος Σαχινίδης απεικονίζονται στην αφίσα και οι φωτογραφίες …συνοδεύονται με το εξής σύνθημα:

«Ψηφίζουν απολύσεις και πλειστηριασμούς – Στείλτε τους στα σπίτια τους – Οι Εκπαιδευτικοί Σε Διαθεσιμότητα».

Η αφισοκόλληση έχει γίνει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και προκάλεσε εντύπωση στους περαστικούς που κάθονται και επεξεργάζονται την εικόνα που βλέπουν…
Πηγή: press.a.gr

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι,
    Τρομεροί στη Λάρισα, μάλλον αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι στους τοπικούς βουλευτές για να καταλάβουν ότι αυτά που κάνουν μας εκθέτουν και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι μας προξενούν τεράστιο κακό.
    Ας το αποφασίσουμε σε τοπικό επίπεδο και ας τους ξεμπροστιάσουμε, αφού λένε ότι μας καταλαβαίνουν και ότι αυτό που έγινε είναι άδικο.
    Φώτης Δανάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν "εισπράξει" από εμάς τους "διαθέσιμους" εκπαιδευτικούς από πολύ καιρό γιαούρτια, για να μην πω τίποτα χειρότερο (σκατά στη μούρη ενός εκάστου για παράδειγμα..). Όχι δεν είμαι "τρομοκράτης" ούτε οπαδός του "Χριστόδουλου". Αυτό που γίνεται σε κάποια κατηγορία από μας (που πολύ προβοκατόρικα την προβάλουν ως προνομιούχα, όχι μόνο τα κυβερνητικά φερέφωνα, αλλά ακόμη και καθηγητές "συνάδελφοι" που βλέπουν προς το παρόν να "σώζεται η δική τους θεσούλα" με τον ένα ή τον άλλο -κινητικότητα το λένε ή κάπως έτσι- τρόπο) εκτός από αθλιότητα αποτελεί και πρόκριμα νέας γενιάς κοινωνικού αυτοματισμού. Προσωπικά χεσμένους τους έχω και τους κυβερνητικούς (βουλευτές, υπουργούς, σύμβουλους, παρατρεχάμενους), αλλά και την εργοδοτική συνδικαλιά της καλής μας ΟΛΜΕ, εφόσον ακόμα και να μας "σώσουν" με την "τροπολογία" τους, στον ίδιο ή χειρότερο παρονομαστή θα φέρουν καθένα από μας. Προσωπικά διεκδικώ είτε την θέση μου πίσω (με δικαστικά μέσα, συλλογικά, με γονείς και κάποιους άλλους, σαν κι εμένα, "διαθέσιμων", έξω από την ΟΛΜΕ και των θεατρινισμών των συνδικαλιστών της), είτε την μετάταξή μου σε όμοια θέση (μόνιμη, οργανική και με αναγνωρισμένη την προϋπηρεσία- που ύπουλα και κατάπτυστα μου στέρησε η Γ Αθήνας και η Βθμια Αχαΐας- στο Υπουργείο Υγείας, ως ΠΕ Ιατρών άνευ ειδικότητος, του οποίου ο Υπουργός έχει δηλώσει σε Πανελλήνια μετάδοση, πως "οι γιατροί είναι ευλογία" (!!!)
    Όλα τα άλλα είναι για πρετεντερο- καναλο- κατανάλωση και καλώ την κυρία Εύη, πρώην Υφυπουργό, αλλά και νυν αναπληρώτρια Υπουργό να "κάνει γρήγορα", εφόσον τα γιαούρτια που θα αρχίσουν οσονούπω να εκτοξεύονται δεν θα φτάσουν απλά στην εκλογική της περιφέρεια (Δυτική Αττική), αλλά μέχρι Θεσσαλονίκη, στα Βενιζελο Γραφεία!!!
    Κ Φωτόπουλος, 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω,
    ΠΕ1401 Ιατρός,
    ορκισμένος εχθρός της Πασοκολαμογιάς και των Αποφυάδων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή