Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ


Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ 



Χωρίς την προσθήκη για τις επιπλέον 212 εκπαιδευτικές θέσεις, ψηφίστηκε χτες Δευτέρα 27.1.2014 το βράδυ, η τροπολογία νόμου που αφορά στην τροποποίηση της κατανομής των εκπαιδευτικών και διοικητικών θέσεων σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ που προβλέπονται βάση του νόμου (4186/2013 (παρ.10 του άρθρο 26 και παρ.14 του άρθρου 27), για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Δεν έκανε δεκτή την προσθήκη των 212 θέσεων, για να τεθεί σε ψηφοφορία, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, γιατί όπως ισχυρίστηκε ο Υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου (τον οποίο συνάντησε η αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ στη βουλή) πρέπει πρώτα να υπάρξει έγκριση από τον Κ. Μητσοτάκη!!!!!!!

                                          
28-01-2014 Ο Τάσος Κουράκης για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τώρα θα ήθελα να κάνω μία γενική παρατήρηση:
Κύριε Υπουργέ, δεν έπρεπε να δεχθείτε την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας. Έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση του Προέδρου της Βουλής ότι τέτοιου είδους διεισδύσεις άσχετων τροπολογιών σε άλλα νομοσχέδια θα γίνονταν για τελευταία φορά πριν από λίγο καιρό που το συζητήσαμε. Εδώ έχουμε ουσιαστικότατα ζητήματα του Υπουργείου Παιδείας και στο ζήτημα της εκπαίδευσης και στο ζήτημα της Εκκλησίας, τα οποία δημιουργούν πελώρια προβλήματα. Δεν έχουν περάσει από την Επιτροπή όπου θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε…

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση… εδώ


28-01-2014  H Σταυρούλα Ξουλίδου για την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε
Μετά την ευθανασία των ζώων που προανέφερε ο συνάδελφος, ας μιλήσουμε για την ευθανασία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Σήμερα θα τοποθετηθώ επί της τροπολογίας 1093/16 της 13ης Ιανουαρίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Για ακόμη μία φορά, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλα τα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λύνονται με τροπολογίες που εντάσσονται σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων. Έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί έντονα γι’ αυτή την τακτική του Υπουργείου Παιδείας που απαξιώνει και ακυρώνει το κοινοβουλευτικό έργο, αλλά εις μάτην.
Υπό την ανοχή σας και τη συγκατάβασή σας σήμερα, κύριοι της Συγκυβέρνησης, η εκπαίδευση τίθεται σε κοινοβουλευτικό διάλογο σε θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το θεωρούμε ανεπίτρεπτο! Οι πολιτικές αυτές έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα την καρατόμηση, την υποβάθμιση και τον αργό θάνατο του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Κάνετε ολοένα και περισσότερο εμφανές ότι στοχεύετε στη συντριβή της Παιδείας, στον πνευματικό σκοταδισμό και στην απονεύρωση του ήδη ασθενούς εκπαιδευτικού συστήματος.
Η σημερινή τροπολογία, λοιπόν, περιλαμβάνει πληθώρα θεμάτων. Περιλαμβάνει θέματα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέματα του ειδικού διδακτικού εργαστηριακού προσωπικού στα ΑΕΙ, θέματα διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού των διευθύνσεων Δια Βίου Μάθησης, των ΙΕΚ, των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (ΣΕΚ), των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) που στην πραγματικότητα αφορά την τύχη των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Αποδεικνύεται ξεκάθαρα η προχειρότητα και η ελαφρότητα με την οποία η Συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζουν τα θέματα αρμοδιότητάς του. Κι όλα αυτά σε μία εποχή που οι κυβερνητικές επιλογές έχουν οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την ελληνική εκπαίδευση.......

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση.... εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου