Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 07/02/2014 ημέρα Απεργίας-ημέρα Αντίστασης.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Όλοι σε Προπύλαια και ΣτΕ στις 10.30 π.μ.



Μια ημέρα απομένει μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή εκπαιδευτικών εναντίον της ένταξής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα κριθεί η συνταγματικότητα αυτής της απόφασης.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ

Σαραντατέσσερεις μέρες απομένουν -καθώς στις 22 Μαρτίου λήγει η περίοδος διαθεσιμότητάς- μέχρι την την μαύρη μέρα για το Δημόσιο και ιδιαίτερα για την εκπαίδευση, μέρα που θα ανοίξει η κερκόπορτα των απολύσεων στο Δημόσιο.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Είναι ζήτημα τιμής για την εκπαιδευτική κοινότητα  να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να ματαιώσουμε τα σχέδια της συρρίκνωσης και του ξεπουλήματος της Δημόσιας εκπαίδευσης, είναι ζήτημα τιμής να μην υπάρξει ούτε ένας απεργοσπάστης στις 7 Φεβρουαρίου.

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΣΤΕΓΗ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο αυτή την τόσο κρίσιμη ημερομηνία, καθώς και τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και την αγωνιστική τους παρουσία στο συλλαλητήριο.(σημείο συγκέντρωσής μας: μπροστά στο ΣτΕ στις 10.30 π. μ.)

Όλοι στο κοινό συλλαλητήριο ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ στις 10.30 π.μ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ




Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης

Η «ΔΙΚΗ» ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

7 Φλεβάρη – ημέρα εξέτασης της αντισυνταγματικότητας της διαθεσιμότητας – απόλυσης του εκπαιδευτικού. Και ήρθε λοιπόν η μέρα κατά την οποία θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το κύρος, η αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού αλλά και ο σεβασμός που οφείλει ο καθένας μας στους δασκάλους του. Στους ανθρώπους που με την συμβολή τους, μας έδωσαν πόδια για να περπατήσουμε, φτερά για να πετάξουμε.
7 Φλεβάρη – ημέρα που θα κριθεί αν και κατά πόσο δικαιούται ο κάθε υπουργός να οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο ειδικότητες και να πετάει στον Καιάδα τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων αυτών. Ανθρώπους που επί σειρά ετών κατέβαλαν αμείωτη προσπάθεια για την εξέλιξή τους μέσω της επιμόρφωσης και της απόκτησης επιπλέον τυπικών προσόντων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης. Ανθρώπους που επί σειρά ετών πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους όπου και όποτε χρειαζόταν ώστε να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες των σχολείων. Ανθρώπους που επένδυσαν όλη τους τη ζωή στο σχολείο και στους μαθητές.
Ποιος λοιπόν να είναι ο λόγος και ο στόχος για την απόφαση αυτή; Είναι εμφανής ακόμη και στους πιο καλόπιστους: Η διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν σχολείου και η προσφορά ενός μεγάλου κομματιού της στον ιδιωτικό τομέα.
Κατά πόσο συνάδει η απόφαση αυτή με το πνεύμα του άρθρου 16 του συντάγματος;
·           «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».
·           «Η επαγγελματική και κάθε άλλη ειδική εκπαίδευση παρέχεται από το Κράτος και με σχολές ανώτερης βαθμίδας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από τρία χρόνια, όπως προβλέπεται ειδικότερα από το νόμο, που ορίζει και τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από τις σχολές αυτές».
Ο εμπαιγμός δε με τις προσφερόμενες θέσεις στην κινητικότητα δεν έχει κανέναν άλλο στόχο από το να μας εφησυχάσει και να μας διχάσει. Πρόκειται για πραγματικά επισφαλείς θέσεις εργασίας αλλά και αυτές ακόμη δεν καλύπτουν το σύνολο των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα -  κινητικότητα είναι ένα εργαλείο παραπλανητικό, που καταλύει την προστασία που προσφέρει το Σύνταγμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Το ζητούμενο είναι οι απολύσεις, η απαξίωση και το κλείσιμο κοινωνικά αναγκαίων υπηρεσιών. Η Δημόσια Παιδεία, η Δημόσια Υγεία και όλες οι δημόσιες παροχές κοστίζουν και πρέπει να συρρικνωθούν.
Συνάδελφοι, συμπολίτες,
Η ανάλγητη και αδίστακτη αυτή κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει το καταστροφικό έργο της αν δεν την σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει  με δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες να ανακόψουμε τη λαίλαπα των απολύσεων που μεθοδικά προετοιμάζουν. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας και στους εαυτούς μας. Ας παραδειγματίσουμε με την στάση μας και την δράση μας.
Αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε, συμμετέχουμε
Οφείλουμε να απαντήσουμε και να διεκδικήσουμε μαζικά και συντονισμένα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
- Καμιά απόλυση–διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόνιμη και σταθερή εργασία      για όλους
- Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία δημόσια αγαθά για όλο το λαό
- Επαναλειτουργία των Τομέων και ειδικοτήτωντων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Σας καλούμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα
Παρασκευή 7-2-2014 συμμετέχουμε στην απεργία και στην διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ στο Σ.τ.Ε στην Αθήνα. Τα λεωφορεία ξεκινούν την Πέμπτη στις 12.30 από το άγαλμα Βενιζέλου.
Την ίδια μέρα οι ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης καλούν στις 11:00π.μ. στα δικαστήρια για συμβολική διαμαρτυρία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου