Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, αποχώρησαν από το Υπουργείο Παιδείας οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα όπου παρέμεναν κλεισμένοι από νωρίς το απόγευμα

Στο αμφιθέατρο του ΤΠΑΙΘ παρέμειναν από νωρίς το απόγευμα, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, διεκδικώντας δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός στις 22 Μάρτη.
Έξω από το Υπουργείο συγκεντρώθηκε πλήθος συναδέλφων, όπου παρέμειναν -παρά το τσουχτερό κρύο- ως αργά τα μεσάνυχτα, οπότε αποχώρησαν για να επανέλθουν νωρίς το πρωί.σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Στη 1.30 αιφνιδιαστικά, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αμφιθέατρο και περικύκλωσαν τους συναδέλφους δίνοντας το παρακάτω τελεσίγραφο:Εάν δεν βγείτε από το Υπουργείο Παιδείας επεμβαίνουμε και σας συλλαμβάνουμε.

Μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία των παρευρισκόμενων στο αμφιθέατρο εκπαιδευτικών και του επικεφαλής των αστυνομικών, οι συνάδελφοι συμφώνησαν να αποχωρήσουν από το υπουργείο μετά την δέσμευση ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο στο Υπουργείο. 


Μετά από αυτό οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν και άνοιξαν τις πόρτες για να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι.
 
Στη 01.50 Αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι οι συνάδελφοι από το Υπουργείο Παιδείας.




Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν και πάρουν μέρος αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 14.3 στις 12 το μεσημέρι στο  Υπουργείο Παιδείας για να μην απολυθεί κανείς.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

  • Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη
  • Να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου