Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ "ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Παράταση ζωής για τους είκοσι σχολικούς φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης
Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι είκοσι σχολικοί φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης διέταξε το δικαστήριο Θεσσαλονίκης στην σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων . Το δικαστήριο παρέτεινε με αυτόν τον τρόπο την προσωρινή διαταγή που είχαν κερδίσει οι σχολικοί φύλακες στις 4 Μαρτίου δίνοντας τους μια παράταση ζωής στο δράμα που βιώνουν μετά και την λήξη της προθεσμίας για την διαθεσιμότητα στις 23 Μαρτίου.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης ο ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη επιστροφής των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους ενώ παράλληλα υπενθύμισε το γεγονός ότι για τους σχολικούς φύλακες δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όπως υπήρχε για άλλους κλάδους που οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Επίσης πρόσθεσε ότι η εργασία των σχολικών φυλάκων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.
Όπως γίνεται φανερό στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή απόλυση με μια κατάργηση ενός ολόκληρου κλάδου ο οποίος δεν επιβάρυνε οικονομικά το Δημόσιο καθώς η μισθοδοσία τους καλυπτόταν αποκλειστικά από πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πηγή: alterthess.gr
 
Αθήνα: Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για σχολικούς φύλακες του Δήμου Ελευσίνας

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (28.03.2014) έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε ασκήσει εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Ελευσίνας. Κατόπιν τούτου, παραμένουν αυτοί στην Υπηρεσία τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι με την ως άνω δικαστική απόφαση υιοθετούνται, με αναλυτικό τρόπο, οι ισχυρισμοί περί ευθείας αντιθέσεως των διατάξεων του ν. 4172/2013, που καταργούν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και θέτουν τους υπηρετούντες σε αυτές σε διαθεσιμότητα, προς σειρά συνταγματικών διατάξεων.
  
Πηγή: Επιστολή ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ προς ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρέβεζα: Δικαστική δικαίωση για 15 σχολικούς φύλακες
Με οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας έγινε δεκτή η αγωγή κατά της διαθεσιμότητας και 15 συνολικά σχολικοί φύλακες επιστρέφουν οριστικά στην εργασία τους. Το Δικαστήριο, με αναλυτικό τρόπο, έκρινε ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που κατήργησαν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και έθεσαν τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα είναι ευθέως αντισυνταγματικές.
Πηγή: αυτοΔιοικηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου