Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ.Α.

Ανακοίνωση
Διακλαδικής Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπή Διαθέσιμων- Απολυμένων
Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες.

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύσκεψη της Διακλαδικής Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπή Διαθέσιμων- Απολυμένων και του Συντονισμού ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες. 
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, καταγράφηκε η ομόφωνη εκτίμηση ότι ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, όχι μόνο δεν τελείωσε, όπως πιθανά να πιστεύουν ο Σαμαράς και οι υπουργοί του, αλλά αντίθετα συνεχίζεται και κλιμακώνεται. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Για να μπει φραγμός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «εμπεδώσει» στην κοινωνία, ότι καταργείται και στο δημόσιο η μόνιμη και σταθερή εργασία και όλα τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν στην «κλίνη του Προκρούστη». 
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τις καθημερινές αγωνιστικές μας δράσεις με σημείο αναφοράς το κέντρο αγώνα στην πλατεία Κλαυθμώνος. 
  • Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πανεργατική Απεργία στις 9 Απρίλη. Για να στείλουμε ενωμένοι, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, το μύνημα ότι η πολιτική των μνημονίων που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Οι κοινοί συντονισμένοι αγώνες διαρκείας θα ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική και όσους την υπηρετούν. 
  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 6μμ στο Συνταγμα, την ημέρα που ψηφίζεται στη βουλή η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα που σαρώνει εργατικές κατακτήσεις. 
  • Είμαστε ξανά στους δρόμους με όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα την Τρίτη 1 Απρίλη στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος στην κινητοποίηση ενάντια στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ. 
  • Καλούμε σε Γενική Συνέλευση όλους τους διαθέσιμους και τους αγωνιζόμενους κλάδους την Δευτέρα 7 Απρίλη, στις 6μμ στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Μιχαλακοπούλου και Νέστου) για να συζητήσουμε την μέχρι τώρα πορεία του αγώνα, να προγραμματίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και να οργανώσουμε την πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου