Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (25/6)

Αόρατοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και υπό απόλυση, για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Σε συνέντευξη τύπο που έδωσε  στις 25/6 η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατά την οποία εξέφρασε τις θέσεις της για όλα τα θέματα του υπουργείου, κάνοντας προγραμματικές δηλώσεις για την ερχόμενη σχολική χρονιά, δεν έγινε ούτε νύξη για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, θέμα που κυριάρχησε στην πρόσφατη συνάντηση του του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του Υπουργείου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τη μεθόδευση της ολοκλήρωσης των απολύσεων, σε συνθήκες συγκάλυψης με την  "βοήθεια" των ΜΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση, καταγγέλλουμε την τακτική αυτή της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, που απαξιώνει εμφανώς την εκπαιδευτική κοινότητα και σκεπάζει με πέπλο σιωπής ότι μπορεί να χαλάσει την εικόνα του "κοινωνικού προσώπου" και της "αλλαγής της σελίδας" του "νέου " κυβερνητικού σχήματος!!!


Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου:


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κυρίες και κύριοι είναι η πρώτη μας οργανωμένη και επίσημη επαφή. Η πρώτη ήταν προχθές όταν κουβεντιάσαμε τις πρώτες μας εντυπώσεις εδώ από το Υπουργείο, θέλω να επικαλεστώ όμως και να μου το επιτρέψετε να το κάνω αυτό, όσα είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ όχι σε εσάς, αλλά με την παρουσία σας. Ήρθαμε και οι τρεις σε αυτό το Υπουργείο και το είπαμε από την πρώτη μέρα ότι θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσουν εύρυθμα όλα τα τμήματά του σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του που αφορούν δηλαδή την παιδεία και την εκπαίδευση. 

Φιλοδοξία μας είναι να βοηθήσουμε και όχι να προκαλέσουμε ανώφελη αναστάτωση, προσπαθώντας να υπηρετήσουμε τη ματαιοδοξία της σύνδεσής μας με δήθεν μεταρρυθμίσεις για να μείνουμε τάχα στην ιστορία. Δεν σκεφτόμαστε έτσι. Άλλωστε για να ευδοκιμήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης και της παιδείας απαιτούνται δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι, δηλαδή οκτώ χρόνια πιστής εφαρμογής τους αλλά και διορθώσεών τους. Εκεί όμως που η πράξη και όχι οι ιδέες ή οι εμμονές, η πράξη η ίδια καταδεικνύει πως οι διορθώσεις είναι απαραίτητες.

Πηγή της συνέντευξης: xenesglosses.eu                       Διαβάστε περισσότερα:(ολόκληρη η συνέντευξη) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου