Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Άμεση επίλυση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου  με έγγραφό της σήμερα, κατέθεσε αναφορά το από 02-07-2014 Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με το οποίο καταγγέλλεται ότι το καθεστώς της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών είχε ως στόχο τον ακρωτηριασμό της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την άμεση υποβάθμισή της.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 10-07-2014 
ΑΝΑΦΟΡΑ  

 Προς:  Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων             
            Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 Θέμα: Άμεση επίλυση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά το από 02-07-2014 Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με το οποίο καταγγέλλεται ότι το καθεστώς της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών είχε ως στόχο τον ακρωτηριασμό της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την άμεση υποβάθμισή της. 
Επίσης, επισημαίνεται ότι ήδη από τις 22/03/14 έχει διακοπεί η μισθοδοσία 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα από τις προκηρύξεις 6, 8 και 10 προκύπτουν 102 κενές θέσεις. Με το ως άνω αναφερθέν Υπόμνημα, η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ζητά: 
  • Να συνεχιστεί η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών, που έχει διακοπεί από τις 22/03 και να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γι αυτούς.
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. 
  • Να γίνει άμεσα απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που κατέχουν δεύτερα πτυχία. 
  • Οι 102 κενές θέσεις καθώς και όσες θέσεις περισσεύουν από μία ειδικότητα, να δοθούν σε άλλες ειδικότητες στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. 
  • Να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός κατηγορίας, βαθμού και Μ.Κ., για κανέναν εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, ως ελάχιστο δείγμα αποφυγής διακρίσεων. 
Επειδή τα αρμόδια Υπουργεία, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχουν να επιδείξουν στο συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα αδιαλλαξία, αδιαφορία, ανικανότητα και κάκιστους χειρισμούς, οφείλουν να δώσουν επιτέλους λύση.

Παρακαλείσθε, λοιπόν, για τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του ανωτέρω ζητήματος, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την εκπαίδευση. 
Επισυνάπτεται το σχετικό υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ (2-7-14)- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔ. ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 


Από τη ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ είχε επίσης γίνει αναφορά και κατά την 7η Μαΐου με θέμα: Ανακατανομή των εκπαιδευτικών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα 
Δείτε την αναφορά ... εδώ 

Από τον Υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο δόθηκε  στις 8 Ιουλίου απάντηση χωρίς στην ουσία να είναι απάντηση, αλλά η γνωστή πληροφόρηση για τα πεπραγμένα. 
Δείτε την απάντηση ... εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου