Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Μεγαλειώδης πορεία από την ΕΡΤ και συγκέντρωση στο ΥΔΜΗΔ 
Συνάντηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών και Υφυπουργού στο ΥΠΑΙΘ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  -μαύρη επέτειο της διαθεσιμότητας- μαζική αγωνιστική πορεία που ξεκίνησε από την ΕΡΤ με Πανελλήνια συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, απολυμένων της ΕΡΤ, καθαριστριών και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τα υπουργεία ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ  και άλλους φορείς του δημοσίου, ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις. 


Το μεσημέρι, η πορεία έφτασε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις (που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ) ενώ ο Κ. Μητσοτάκης απουσίαζε για μια ακόμα φορά από το Υπουργείο .....  ώστε να μπορέσει να κάνει δεκτή αντιπροσωπία των  διαδηλωτών! Το συλλαλητήριο κατέληξε στο κέντρο αγώνα των διαθέσιμων έξω από το ΥΠΟΙΚ. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα που συγκεντρωθήκαμε στο χώρο της καθιστικής διαμαρτυρίας μας αποφασίσαμε στη συνέχεια, να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου, για να καταγγείλουμε  την συνέχιση -μετά από 1 χρόνο- της διαθεσιμότητας-απόλυσης, της ομηρίας, του εμπαιγμού μας και να ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό.

  • Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των δεκάδων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα μέσα και κάτω από το γραφείο του Α. Λοβέρδου και μετά από την έντονη απαίτηση μας για συνάντηση με τον Υπουργό, η υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου κα Α. Μπούτση, μας διαβεβαίωσε ότι κανόνισε να δεχθεί ο Α. Λοβέρδος αντιπροσωπία μας στο ΥΠΑΙΘ την επόμενη ώρα. Ορίστηκε 6μελής επιτροπή συναδέλφων (με συμμετοχή του προέδρου της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη), η οποία πήγε στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ έληξε η διαμαρτυρία στο πολιτικό γραφείο. 

    Στο ΥΠΑΙΘ δεν μας δέχθηκε ο Α. Λοβέρδος  αλλά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Γ. .Ζέρβας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε διαβεβαίωση  για συνάντηση με τον Υπουργό !!!!!!!!!!!!!!!!!Είπε επίσης ότι  "δεν υπάρχει ακόμα κάτι νέο να ειπωθεί από μεριάς του Α. Λοβέρδου".

    Μετά από επιμονή μας ότι " δεν αποχωρούμε αν δεν συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου", προσήλθε στη συνάντηση ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά, μεταφέροντας και τη δέσμευση του Υπουργού, ότι δε πρόκειται να απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ανέφερε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, στο 3ο Θερινό τμήμα της Βουλής, ενώ δεν διευκρίνισε σε ποιες ενέργειες ακριβώς θα προβεί το ΥΠΑΙΘ για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Ακόμα άφησε ανοιχτό το θέμα της επαναφοράς των καταργημένων ειδικοτήτων. 

    Επειδή οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει -όλο το διάστημα του ενός χρόνου- είναι πολλές και το δίκιο του αγώνα μας ατσαλώνει τη θέλησή μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωσή μας  και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ενωτική, αγωνιστική επαγρύπνηση.
    • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις
    • Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
    • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης
    • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους

    1 σχόλιο:

    1. Και με τις "διαθεσιμότητες" και όσα αυτές συνεπάγονται τι θ απογίνει "σύντροφοι";
      Ένα χρόνο τώρα, πλην ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων που δούλεψαν "δια πυρός και σιδήρου" για 2-4 μήνες στις οργανικές τους με πλήρεις αποδοχές (πριν τους προλάβει η "νομολογία" του Διοικ Εφετείου Αθηνών), η ευρύτατη πλειοψηφία των "άτυχων" (έτσι τους λέει ο Τόμμυ, ο Σαμαράς, κι ο "Πειραιάς Νικητής") καθηγητών των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων (μας) της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, "γράφουν" 12-14 μηνο στην "διαθεσιμότητα", πληρώνονται από τα "έτοιμα" (χωρίς κανείς επαΐων Υπουργο Συνδικάλας να τους ενημερώνει γι αυτό), ασφαλιστικά και ως προϋπηρεσία μένουν "στάσιμοι", στο Δημόσιο τέλος ευρίσκονται έξω με το 1,5 πόδι, πιστεύει κανείς πως θα "αποκατασταθούν" όλοι αυτοί με μια Τροπολογία της Λοβερδ Ελιάς και γενικότερα της δοσίλογης Βενιζ Ελιάς;
      Απλά Ερωτώ...!
      Κ Φωτόπουλος , ΠΕ1401, Ιατρός- Ευλογία, Γ Αθήνας, 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω
      ΖΗΤΩ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ Άδωνις, ο Παλιάνθρωπος, που "τα έβαλε" στη Βουλή (ο Παντελλονάτος, τρομάρα του!) με ένα τυφλό Άνθρωπο....Να τον χαίρονται οι...Σαμαρζέλοι, η....Βούλτεψη κι όσοι κο-κο-κο κωλογλύφονται κοντά τους, αντί να τους στείλουν στο διάολο μια ώρα αρχύτερα...Ντροπή και να "μιλάμε" μαζί τους λέω εγώ, αυτοί μόνο ροχάλες και ντομάτες κι αυγά αξίζουν να τους ρίχνεις....(που θα μας γλιτώσουν τις "θεσούλες μας" οι άθλιοι...!)

      ΑπάντησηΔιαγραφή