Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ (ΑΠΟ Θ. ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΣΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ

Εκτός των άλλων που κάνουμε σκεφτήκαμε 2 ακόμα ενέργειες για πίεση
-Να σταλεί ΕΞΩΔΙΚΟ από ΟΛΜΕ για τη διακοπή της μισθοδοσίας μας στις 22/3/14
-Επιστολή με δικές μας υπογραφές στον Υπουργό (επισυνάπτεται)

Όσοι και όσες συμφωνούν, παράκληση να μας απαντήσουν (στο δικό μου email: thekotsi@gmail.com ) για να προσθέσουμε την υπογραφή τους πριν τη στείλουμε (Παράκληση μέχρι την Κυριακή). 

Τη Δευτέρα το πρωί θα σταλεί στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί.

Ενημερώστε και όσους συναδέλφους γνωρίζετε και πιθανόν δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας (έχουμε μόνο 37 
email)

ΘΕΜΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Προς τον Υπουργό Παιδείας
κ. Ανδρ. Λοβέρδο

                                    Αθήνα, 2/7/2014

  Κύριε Υπουργέ,

            Είμαστε εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης οι οποίοι από 22/7/13 είχαμε τεθεί σε διαθεσιμότητα και από τις 22/3/14 έχει διακοπεί η μισθοδοσία μας παράτυπα, ενώ αντίστοιχα, οι χιλιάδες μαθητές μας στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ δεν έκαναν μάθημα σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ολόκληρη τη σχολική χρονιά που τελείωσε.
            Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη και βάρβαρη ομηρία από το Υπ. Παιδείας εδώ και 12 μήνες. Οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για ορισμένους από εμάς είναι προβλήματα επιβίωσης.
            Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να δεχόμαστε η κυβέρνηση να συνεχίζει να εξαντλεί σε βάρος μας όλη τη βαρβαρότητα και την αναλγησία της πολιτικής της.
            Ουσιαστικά απολυμένοι από 22/3/14, αλλά χωρίς καν διαπιστωτική πράξη, πράγμα που μας στερεί ακόμα και το στοιχειώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα της προσφυγής και των ασφαλιστικών μέτρων. Κανονικοί όμηροι δηλαδή.

            Με τα παραπάνω, προφανώς δεν ζητάμε να υπογράψετε την διαπιστωτική πράξη και να μας απολύσετε, αλλά το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ακριβώς:

Ζητάμε να μην υπογράψετε ποτέ αυτή την απόφαση,
να επανέλθει από 22/3/14 η μισθοδοσία μας,
να παραταθεί η διαθεσιμότητα και να προκηρυχθούν οι αναγκαίες θέσεις για όλους μας από τις υπάρχουσες 255 θεσμοθετημένες για αυτό το λόγο οργανικές θέσεις στη ΔΒΜ.

Ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να τηρήσετε τις δικές σας δεσμεύσεις στη Βουλή όταν ψηφίστηκε ο ν. 4172/13 και να μην «χτυπήσετε στο ψαχνό».


Οι σε ομηρία εκπαιδευτικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου