Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δευτέρα 20/10: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας


Αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας - Αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό



Σήμερα Δευτέρα 20/10 το πρωί, δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα πραγματοποιήσαμε αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ( στη Λ. Συγγρού), με σκοπό:

 α) Να καταγγείλουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας και το ξεπούλημα της στους ιδιώτες, στις διαθεσιμότητες-απολύσεις εκπαιδευτικών και στον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τις σπουδές στα επαγγελματικά Λύκεια και

 β) Να οριστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για την άμεση επίλυση των αιτημάτων μας και τον τερματισμό της ομηρίας και του εμπαιγμού μας, μετά από 15 μήνες Υπουργικών υποσχέσεων και αποποίησης ευθυνών. 

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, πενταμελής αντιπροσωπία εκπαιδευτικών συναντήθηκε με το γραμματέα της ΝΔ  Α. Παπαμιμίκο. Η αντιπροσωπία έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης  επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας και ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.  

Ο γραμματέας της Ν.Δ. μας απάντησε ότι αρμόδιοι για την επίλυση των αιτημάτων μας είναι οι κύριοι Λοβέρδος και Δερμεντζόπουλος που επεξεργάζονται την έκδοση νέας ανακοίνωσης. Στις επίμονες ερωτήσεις μας αν το Υπουργείο Μεταρρύθμισης έχει συμφωνήσει για την έκδοση νέας ανακοίνωσης έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, αρνήθηκε να απαντήσει ή να δεσμευτεί για οτιδήποτε, ενώ μας είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά μας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.




Τίποτα -πλην της δικαίωσης- δεν θα σταθεί ικανό να μας κάνει να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ακλόνητο σθένος τις κινητοποιήσεις μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΣύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου