Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους Εκπαιδευτικούς σε Διαθεσιμότητα Περιφέρειας Κρήτης

Παρέμβαση από Κρητικούς εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, σε εσπερίδα που παραβρέθηκε ο υφυπουργός εργασίας κ Β. Κεγκέρογλου



Παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα λίγο μετά την έναρξη εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ στο Ηράκλειο με θέμα τη διαχείριση του άγχους σε ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας. Η εσπερίδα διοργανώθηκε από το υπουργείο εργασίας και παρευρισκόταν ο υφυπουργός εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου 


Με κύριο σύνθημα ότι «το άγχος πηγάζει από την ανεργία, τη διαθεσιμότητα και την τρομοκρατία» οι καθηγητές διαμαρτυρηθήκαμε διευκρινίζοντας στους παρευρισκόμενους ότι βρισκόμαστε ήδη στους 15 μήνες διαθεσιμότητας και ομηρίας βιώνοντας τον εμπαιγμό επικοινωνιακών, ψευδών ανακοινώσεων από πολιτικούς που δηλώνουν ότι δήθεν έχουμε τακτοποιηθεί. 

Ως εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα θεωρούμε υποκρισία τη διοργάνωση από το υπουργείο υγείας μιας εσπερίδας για τη διαχείριση του άγχους στο οποίο οι ίδιοι μνημονιακοί , κυβερνητικοί παράγοντες μας έχουν οδηγήσει με την εργασιακή ανασφάλεια. Είναι επίσης απαράδεκτο να προκηρύσσουν θέσεις για ωρομίσθιους ειδικοτήτων μας ενώ εμείς είμαστε αναξιοποίητοι.

Πηγή:avatonpress.gr


"Τα άκουσε" ο Κεγκέρογλου από εκπαιδευτικούς και οικοδόμους

Μία άκρως επεισοδιακή διαμαρτυρία από εκπαιδευτικούς της Κρήτης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και το συνδικάτο οικοδόμων στην διάρκεια εσπερίδας για την καταπολέμηση του άγχους στην εργασία, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο.


Οι καθηγητές, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οι εργασίες της εσπερίδας , παρουσία εκτός του υφυπουργού Εργασίας, του ειδικού γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ,εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της υγείας αλλά και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εισέβαλαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ατλαντίς» και κρατώντας πανό με συνθήματα ζήτησαν την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Κεγκέρογλου έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό για το θέμα, αλλά δεν έχει γίνει το παραμικρό.
Πηγή: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου