Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση αντιπροσωπίας Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα και Σχολικών Φυλάκων με τον Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπήρξε δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών



Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/10 στις 4 μ.μ., η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπίας Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση και Σχολικών φυλάκων με τον Υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση αυτή -σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς- τέθηκαν όλα τα αιτήματά μας, με σημεία αιχμής να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να εκδοθεί νέα ανακοίνωση που να περιλαμβάνει όλους τους "αδιάθετους", συμπεριλαμβανομένων και των 85+6 που δεν έχουν κάνει αίτηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ως εξής:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
  • Για τους "85": "Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι γι αυτούς, γιατί δεν έκαναν αίτηση", παρότι επισημάνθηκε ότι αυτό δεν ήταν ευθύνη των εκπαιδευτικών αλλά των συναρμόδιων Υπουργείων και  της κυβέρνησης.
  • Για το θέμα της νέας ανακοίνωσης, μας επιβεβαίωσε ότι έγινε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και θα υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 17/10 για το θέμα αυτό. Κατέληξε λέγοντας ότι "Δεν είμαι έτοιμος να  απαντήσω τώρα αν θα υπάρξει ή όχι νέα ανακοίνωση. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ και τη συνάντηση που θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έριξε την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι: "Το ΥΠΑΙΘ φέρει την ευθύνη για την προκήρυξη των θέσεων και τη σωρεία των λαθών που έχουν γίνει". 

Είναι πλέον γνωστά τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν -εδώ και 15 μήνες- τα δύο υπουργεία στις πλάτες μας, πετώντας συνεχώς τις ευθύνες το ένα στο άλλο. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά, ότι η υπεύθυνη είναι συνολικά όλης της κυβέρνησης, που έχει στόχο την άρση της μονιμότητας, τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων, την εφαρμογή των ευέλικτων & ελαστικών σχέσεων εργασίας, την εκχώρηση μεγάλου μέρους των δημόσιων αγαθών -όπως η Παιδεία- στους ιδιώτες και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση της εγκληματικής αυτής πολιτικής.


Τίποτα -πλην της δικαίωσης- δεν θα σταθεί ικανό να μας κάνει να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ακλόνητο σθένος τις κινητοποιήσεις μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Σχετικά με τους Σχολικούς Φύλακες, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τους θεωρεί απολυμένους», ενώ άφησε ανοιχτό -μόνο- το ενδεχόμενο της πιθανής αναγνώρισης της προϋπηρεσίας όλων των σχολικών φυλάκων ως "συντάξιμης", χωρίς εξαγορά από τους ίδιους.



Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολυμένοι της Coca Cola και άλλοι διαθέσιμοι-απολυμένοι, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες, διαδηλώνοντας όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές. Έχω παρευρεθεί σε αρκετές από τις κινητοποιήσεις μας, μεταξύ αυτών στην κατάληψη στο πολιτικό γραφείου του Λοβέρδου και στην συνάντηση με τον ίδιο στο Υπ. Παιδείας. Μετά λύπης μου όμως διαπιστώνω ότι η συντονιστική επιτροπή ασχολείται μόνο με το θέμα τω 85 και την προκήρυξη νέων θέσεων ενώ με το θέμα των 1600 και πλέον εκπαιδευτικών που εκκρεμούν οι προκηρύξεις τους (8/2013 και 10/2013) για την έκδοση των τελικών πινάκων και την τοποθέτησή τους στις δομές Δια βίου, ούτε λόγος. Πιστεύω ότι η συντονιστική πρέπει να αντιπροσωπεύει όλους μας και όχι μερικούς ή κάνω λάθος.
    Σε καμία από τις δυο συναντήσεις με τους υπουργούς Παιδείας και Μεταρρύθμισης δεν τέθηκε και αυτό το θέμα και σας ερωτώ ΓΙΑΤΙ?

    Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Δάβου Φωτεινή
    Εκπαιδευτικός σε Διαθεσιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδέλφισσα Φωτεινή στις ανακοινώσεις 8 & 10 είναι διοριστέοι 1283 συνάδελφοι. Ίσως να μην έχεις καταλάβει ότι αν βγουν οι οριστικοί πίνακες των ανακοινώσεων αυτών πριν την έκδοση νέας ανακοίνωσης, θα απολυθούν αυτόματα 342 συνάδελφοι και μάλιστα αναδρομικά από 22/3. Είναι δυνατόν -λοιπόν- να πιέζουμε να βγουν ΠΡΩΤΑ οι οριστικοί πίνακες;;;;
    Το ελάχιστο που παλεύουμε είναι να μην απολυθεί κανείς!!! Όσο πιο δυνατή γίνει η πίεσή μας, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχουμε να επιτευχθεί τουλάχιστον αυτό!!!!!
    Γνωρίζω ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι για .....πολύ γερά νεύρα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας, για το ανεύεικτο και για το ευεικτό!!!!
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Αναστασία Γιαννοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία αρχικά να πω ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ναι τα γνωρίζω αυτά που λες αλλά έτσι πιστεύω θέλουν να μας λένε δεδομένου ότι στο προηγούμενο των δημοτικών αστυνομικών δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Όλοι ξέρουμε ότι τοποθετήθηκαν αυτοί που ήταν στους πίνακες και εκ των υστέρων μάλιστα έβγαλαν 2η ανακοίνωση με νέες θέσεις με δικαίωμα αίτησης μόνο από αυτούς που είχαν μείνει εκτός. Θέλω να πω δηλαδή ότι όπου θέλουν βρίσκουν λύση και όπου δεν θέλουν όχι. Ίσως θα έπρεπε να αναφέρουμε στους αρμοδίους την διαδικασία που ακολουθήθηκε στου δημ. αστυνομικούς και γιατί όχι και σε εμάς. Φυσικά και συμφωνώ ότι η πάλη όλων μας πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Και επειδή είναι για γερά νεύρα είπα μια σκέψη για αλλαγή τακτικής μήπως αυτό προχωρήσει τη διαδικασία.
      Εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη και καλό αγώνα.
      Δάβου Φωτεινή

      Διαγραφή