Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κάνουν τη Χρυσή Αυγή "επιθεωρητή" στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας και ο διοικητικός μηχανισμός του, κάνουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή επιθεωρητή στα σχολεία της Κεφαλονιάς

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια, επειδή σε πολλά σχολεία της Κεφαλονιάς κρατήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου από το κόμμα της Παύλου Φύσσα.

Η ναζίστρια βουλευτής διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί «σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής».

Την ερώτηση της ναζίστριας Ζαρούλια ακολούθησε προκλητικό έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, το οποίο δημοσιεύει το alfavita.gr, με το οποίο, έπειτα από αντίστοιχο αίτημα του υπουργού Παιδείας, ζητά από τις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς να απαντήσουν επί των λεγομένων της.

Θέλει ο Λοβέρδος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!…

Πηγή: kefaloniaupdate.blogspot.gr


Κάνουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή επιθεωρητή στα σχολεία‏ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας και ο διοικητικός μηχανισμός του κάνουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή επιθεωρητή στα σχολεία της Κεφαλονιάς

Στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής θέτει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας η κυβέρνηση, καλώντας σε απολογία - ουσιαστικά - τους Διευθυντές των σχολείων του Νομού. Η κυβέρνηση διαβιβάζει στα σχολεία, μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων, την προκλητική ερώτηση την οποία οι νεοναζί κατέθεσαν στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι που οι μαθητές τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο (από χρυσαυγίτικο χέρι) αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. 
Στην ερώτηση κάνουν λόγο για «θάνατο» του Φύσσα και όχι βέβαια για δολοφονία, αναβιώνουν τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας ωρυόμενοι περί «κομμουνιστικού παραληρήματος» και «προπαγάνδας», απαιτούν να μένουν στο απυρόβλητο οι δολοφονικές πρακτικές της οργάνωσής τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους εκπαιδευτικούς!!! Γι’ αυτό το αισχρό και κατάπτυστο κείμενο των ναζί η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από τα σχολεία!!! 
Αντί ο Υπουργός Παιδείας να απαντήσει κατάλληλα στην κ. Ζαρούλια (που υπογράφει την ερώτηση) και το κόμμα της παραπέμπει το θέμα μέσω των υπηρεσιών του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη, ζητώντας «τις απόψεις και τις ενέργειες» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης!!! Ο κ. Καραβασίλης, εν είδει εισαγγελέα και βασιλικότερος του βασιλέως, στέλνει το θέμα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας του Νομού ζητώντας να απαντήσουν «άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου»!!! Σε συνέχεια, ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρκάτος καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να απαντήσουν. Με άλλα λόγια όχι μόνο δεν «κόβουν το βήχα» στους φασίστες – νεοναζί δολοφόνους αλλά και τους μετατρέπουν σε επιθεωρητές της σχολικής ζωής. Όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά!!!
.......................Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Κανένας Διευθυντής σχολείου, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει να απολογηθεί, όταν εκτελεί το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική – ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το «αυγό του φιδιού». Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προκηρύττει δίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη (12 με 2 το μεσημέρι) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ στις 12.30 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου