Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την ομηρία μας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΑΣΕΠ, πραγματοποιήσαμε σήμερα Δευτέρα 10/11 στις 1.30 μ.μ., δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, μετά την ανοιχτή πλατιά συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας, καταγγείλαμε και αναδείξαμε τα παρακάτω:
α) Την απίστευτη κωλυσιεργία και  τις χρονοβόρες διαδικασίες,  που στόχο έχουν τον εμπαιγμό την ομηρία και τις απολύσεις

β) Το όργιο των αδιαφανών διαδικασιών σχετικά με την διαδικασία της "κινητικότητάς" μας

γ) Τη "συμβολή" του ΑΣΕΠ (έχει τις δικές του ευθύνες) στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να μας αποπροσανατολίσει, για να κερδίζει συνεχώς πολιτικό χρόνο,

δ) Κυβέρνηση, συναρμόδια Υπουργεία, ΑΣΕΠ, ΤΕΥΣ, Υπηρεσιακοί παράγοντες, σύμβουλοι του ΥΠΑΙΘ κ.λ.π., όλοι συμβάλουν -από το πόστο τους ο καθένας-, έτσι ώστε να παραταθεί η διαθεσιμότητά μας μέχρι το τέλος του 2014 και τότε να αποφασίσουν για τον αριθμό των απολύσεων.

  
Οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΠ αποποιήθηκαν πλήρως των ευθυνών τους και μας πληροφόρησαν ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι Τελικοί Πίνακες  (όχι οι οριστικοί) της ανακοίνωσης 10, όπως ήδη έχουν βγει και για την ανακοίνωση 8.


Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι ευθύνες για τις διαθεσιμότητες, τις επικείμενες απολύσεις και το συνεχιζόμενο, βάρβαρο, εμπαιγμό-ομηρία που έχουμε υποστεί εδώ και 16 μήνες, ανήκουν συνολικά στην κυβέρνηση και στους συναρμόδιους υπουργούς, Παιδείας & Μεταρρύθμισης.  Γιαυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε πιο μαζικούς ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ. 
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ε.Π.Α.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου