Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το «πράσινο φως» για την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας εντός της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας ως νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη. 
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν στολή με το έμβλημα της ΕΛΑΣ, σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα.



Στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών είναι η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα, ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και για άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή:www.reporter.gr


Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Πόσο εύκολα μπορεί ένα άρθρο, που έχει γίνει copy paste δεκάδες φορές, να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες του, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο; Πανεύκολα! Από χθες, λοιπόν, βοά το ελληνικό διαδίκτυο και τα "μεγάλα" portals για την "επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας"! Της ποιας; Είναι προφανές ότι το άρθρο, προέρχεται από κάποιο υπουργείο, αφού ο τίτλος του ενόψει εκλογών, παραπέμπει απλά σε παλαιοκομματικές τακτικές "τακτοποίησης" υπαλλήλων στο δημόσιο.

Η είδηση αφορά ΜΟΝΟ την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία μιας, κουτσουρεμένης κατά 60% συνολικά και έως και 90% τοπικά από πλευράς υπαλλήλων, υπηρεσίας-υβριδίου «Δημοτικής Αστυνόμευσης» εντός της ΕΛ.ΑΣ. 

Πηγή:www.dimastin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου