Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείου Παιδείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τα άμεσα σχέδια του Υπουργείου, τη συνάντηση με ΟΛΜΕ-"Διαθέσιμους" και το πολυνομοσχέδιο 


Μαρούσι, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνάντηση ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με το ΔΣ της ΟΛΜΕ Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης της ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και αντιπροσωπεία του συντονιστικού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός ΥΠΟΠΑΙΘ, Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΠΑΙΘ Τάσος Κουράκης, διαβεβαίωσαν ότι θα κατατεθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα και σε συνάρτηση με τις εργασίες της Βουλής Πολυνομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονται άμεσες ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζουν τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στην εκπαίδευση ώστε να διευκολυνθεί η εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά την τρέχουσα χρονιά. Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ για αναστολή των ρυθμίσεων που αφορούν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων ώστε να επανεξεταστούν ορισμένες από τις καταργήσεις που έγιναν με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια. 

Στο Πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

Σχετικά με το θέμα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα αναφέρει τα εξής :

- Επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ ώστε να διευκολυνθεί η επαναφορά στα σχολεία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

- Επαναφορά όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με την ίδια ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους εκπαιδευτικούς που ήδη τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις να επιστρέψουν σε εκπαιδευτικές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου