Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις του Υπ. Παιδείας Α. Μπαλτά στη Βουλή: ΕΠΑΛ επιστρέφουν στη δουλειά οι καθηγητές που διώχθηκαν

Περιμένουμε την άμεση ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου!
Καλή επιστροφή όλων στα σχολεία μας!
Στη σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι οι διαθέσιμοι καθηγητές των ΕΠΑΛ θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν έγινε αναλυτική τοποθέτηση στο θέμα, τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο επιστροφής. Περιμένουμε την άμεση ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την άμεση επιστροφή στα σχολεία μας.


Ρεπορτάζ alfavita: Δευ, 09/02/2015 - 22:27                                                                                   Υπ.Παιδείας στη Βουλή:  Επαναπροσλαμβάνονται οι καθηγητές των ΕΠΑΛ που εκδιώχθηκαν 
Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας στην Βουλή

Την δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Μια μέρα πριν, την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε αλλαγές στην Παιδεία και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος ενώ τόνισε πως οι αλλαγές θα γίνουν με ορίζοντα τετραετίας μέσα από μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου σε όλες τις βαθμίδες.


Αθλητισμός


"Ο αθλητισμός ως άθληση, να τον συνδέσουμε με το ανθρώπινο σώμα, γιατί μονο ετσι ο νους μπορεί να είναι υγιής. Να τον συνδέσουμε με τις παραδόσεις μας, με την αρχαία γειτονιά, με τα γυμναστήρια, να τον συνδέσουμε με νεότερες ιδέες όχι μόνο αρχαίες στην νεωτερηκότητα. Να δέσουμε τον αθλητισμό όχι απλώς με τους αγώνες, όχι απλώς με την αγωνιστική των ρεκορ, αλλά με την ευεξία της άθλησης, την ευεξία του νου." ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Τι παραλάβαμε

"Παραλάβαμε αιτήματα, κάποια που βιάστηκαν να εκφραστούν. Αιτήματα που εκφράζουν πόνο και ότι τίποτα δεν λύνεται. Δυστυχώς τέτοια αιτήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο προσωπικό επίπεδο. Μόνο από θεσμούς και κανόνες.

Παραλάβαμε προσπάθειες διαμεσολάβησης, να εγκατασταθούν δίκτυα ρουσφετιών, αντιπαροχής πληροφοριών βοηθημάτων τα οποία θα έπρεπε και εμείς να πούμε αχ τι καλά..." σημείωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς

"Όταν γίνουμε ΠΑΣΟΚ θα σας ενημερώσουμε" είπαμε σε αυτούς που μας πλησίασαν ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας

Ανέλαβα λοιπόν ένα υπουργείο με πάρα πολλά αντικείμενα, του οποίου η συγχώνευση αποτελεί ένα πρώτο βήμα της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης.

"Πολιτισμός και παιδεία είναι άρρηκτα δεμένα. Ο μεγάλος ασθενής το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας. Τα μέτρα που λαμβάνονταν στην Ελλάδα ήταν με ορίζοντα τετραετίας." ανέφερε ο Υπουργός. Σπουδάζουμε για το χαρτί και όχι για το περιεχόμενο των σπουδών.

Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής

"Η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι τραγική. Παιδιά πεινάνε γονείς αυτοκτονούν, τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση, οι δάσκαλοι λείπουν. Η πολιτική για την παιδεία δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής."

- Δεν πειράζουμε τον τρέχοντα ακαδημαίκό χρόνο

- Σχεδιασμός προγραμματισμένος σε διάλογο δημόσιο για επίλυση όλων των προβλημάτων

- Έρχονται πίσω οι σχολικοί φύλακες

- Καμία αλλαγή στη Γ Λυκείου για φέτος

- Καταργούμε την Τράπεζα Θεμάτων η οποία δεν έγινε για να βοηθήσει αλλά για να πληρωθεί. Έγινε γιατί κάποιοι έπρεπε να πληρωθούν ή να πληρώσουν.

- Η βαθμολογία στην Α και Β Λυκείου δεν συνυπολογίζεται γιατί αποσυνδέουμε το Λύκειο από το πανεπιστήμιο

Αξιολόγηση

Στη θέση της αξιολόγησης θα μπει μία συζήτηση για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ώστε να αρχίσουν τα πράγματα να αλλάζουν

Επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που διώχθηκαν από την εκπαίδευση κακήν κακώς για να πλουτίσουν τα ιδιωτικά ΙΕΚ

Πειραματικά - Εξετάσεις

- Πειραματικά και πρότυπα κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και αυτή τη χρονιά επειδή κάποια παιδιά έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία και δεν θέλουμε να βάλουμε παγο στη στρεβλή φιλοδοξία

Ιδιωτικά σχολεία 

- Πρέπει να αντιστραφεί η σχέση ότι καλά σχολεία είναι τα ιδιωτικά

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

- Κατάργηση των Συμβουλίων διοίκησης

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η Εκκλησία και το Κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου