Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Το σχέδιο νόμου τίθεται από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση

Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

Το παρόν σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» που τίθεται από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: 
το Μέρος Α εισάγει μέτρα εκδημοκρατισμού  και εξορθολογισμού της διοίκησης και μέτρα που αφορούν στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας, όπως η επαναρύθμιση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, του θεσμού της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών (Κεφάλαιο Α-1), 
διατάξεις που ρυθμίζουν σε νέα, δημοκρατικότερη βάση τις σχέσεις στο εσωτερικό της διοίκησης, με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο (Κεφάλαιο Α-2).
Με το Κεφάλαιο Α-3 επιδιώκεται ο εξορθολογισμός του πειθαρχικού δικαίου και η αποκατάσταση των συνταγματικών αρχών που διέπουν την πειθαρχική διαδικασία και ιδίως του τεκμηρίου αθωότητας. 
Το Μέρος Γ «Αποκατάσταση αδικιών – Επαναφορά προσωπικού-Κινητικότητα» επανασυστήνει υπηρεσίες και κλάδους που είχαν καταργηθεί, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αξιολόγησης, και επαναφέρει στην υπηρεσία το προσωπικό που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.  
Τέλος, το Μέρος Δ περιλαμβάνει ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ιδίως επί θεμάτων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Τυπογραφείου.

Η δημόσια διαβούλευση θα περατωθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 14:00

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στον ιστότοπο της διαβούλευσης  του σχετικού νομοσχεδίου  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου