Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.

Κατά την πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΛΜΕ, συζητήθηκε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπ Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο: Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών, με το οποίο ρυθμίζεται η επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το νομοσχέδιο είναι σε σωστή κατεύθυνση για την επιστροφή μας στα σχολεία μας. Με βάση τα διατυπωμένα -στο πρόσφατο υπόμνημα- αιτήματά μας, αποφασίσαμε:

1. Να προτείνουμε να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο διατάξεις σχετικά με τα παρακάτω:
  • Να επιλυθεί το θέμα της αναγνώρισης της διαθεσιμότητας για τους 85 εκπαιδευτικούς: Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ και για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης, να διατηρούν (από τις 22/3/14 μέχρι σήμερα) την ίδια υπηρεσιακή και μισθολογική κατάσταση με όσους έκαναν τις σχετικές αιτήσεις.
  • Να αναγνωριστεί πλήρως η υπηρεσία της διαθεσιμότητας: Ο χρόνος της διαθεσιμότητας να συνυπολογίζεται για κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή (συμπεριλαμβανομένης και της αναδρομικής καταβολής των μισθολογικών απωλειών του 25%, που υποστήκαμε το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας) και για όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων. 
  • Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής, όσων ωθήθηκαν πρόωρα στη σύνταξη Οι εκπαιδευτικοί που ωθήθηκαν στην σύνταξη χωρίς τη θέλησή τους μετά την τοποθέτησή τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει τα έτη για πλήρη σύνταξη, να έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους να επιστρέψουν στην εκπαίδευση αναστέλλοντας την σύνταξή τους, σε κενές οργανικές θέσεις των ΕΠΑΛ.
  • Να καταργηθεί ο θεσμός της διαθεσιμότητας
2. Να πάρουμε μέρος στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ -τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος - Σύνταγμα-, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μελών των Ομοσπονδιών και των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα συναδέλφων, για την αναλυτική ενημέρωση σχετικά το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπ Διοικητικής Ανασυγκρότησης και να προτείνουμε να υιοθετηθούν από την ΑΔΕΔΥ οι παραπάνω προτάσεις μας.

3. Όταν θα οριστεί η συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον Υπ Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Γ. Κατρούγκαλο, με θέμα το νομοσχέδιο, να πραγματοποιηθεί  αγωνιστική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο  Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

4. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με τον Αναπ. Υπ. Παιδείας Τ. Κουράκη με κύριο θέμα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που θα ρυθμίζει άμεσα την επανασύσταση των καταργηθέντων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Στην κατεύθυνση αυτή, ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να εκδώσει εγκύκλιο που θα αναφέρει ρητά την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τους τομείς και τις ειδικότητες (όπως έγινε και με την Τράπεζα θεμάτων) για την έγκαιρη ενημέρωση γονιών και μαθητών.


Συνάδελφοι, παρά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου