Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο "Κατρούγκαλου"

Την Μ. Πέμπτη ξεκινά η πρώτη συζήτηση για το Ν/σ «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

Σήμερα στην Βουλή
Αναρτήθηκε αργά το βράδυ και στο site της Βουλής (δείτε το) 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης
σε παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι, το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» θα τεθεί προς συζήτηση, -στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης- τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του Ν/σ για τις φυλακές που ολοκληρώνεται την Μ. Τετάρτη.

Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά δημοσιεύματα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του TPP και το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει ότι πριν από την επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων, θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με άμεσες ανάγκες σε προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, των πανεπιστημιακών υπαλλήλων και των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ, όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Πηγή: thepressproject

Ν. Βούτσης: Σήμερα ξεκινά μια σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων

Για σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων που ξεκινούν από σήμερα με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄Τύπου, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σε παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε, Μεγάλη Εβδομάδα Δημοκρατίας της χώρας ενώ τόνισε ότι όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, είναι σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Αυτή είναι η Μεγάλη Εβδομάδα Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σήμερα ξεκινά και γίνεται το πρώτο βήμα μιας γενναίας μεταρρύθμισης. Θα ακολουθήσει αργότερα η κατάθεση του σωφρονιστικού κώδικα και οι μεγάλες αλλαγές του ποινικού κώδικα. Απόγευμα Μεγάλης Τετάρτης θα αναρτηθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, Μεγάλη Πέμπτη θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απολυθεί αντισυνταγματικά, ενώ αύριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ», ανέφερε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου