Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Λάρισας

Υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Λάρισας
για την επαναλειτουργία τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ

  ΠΡΟΣ:  ΟΛΜΕ  KAI ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίου: α) του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» και την προσεχή  β) του Υπουργείου Παιδείας Αρ. Τροπολογίας: 96/5 28.4.2015 : Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4186/2013- Θέματα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.
Οι  τομείς εφαρμοσμένων τεχνών, υγείας πρόνοιας ,αισθητικής κομμωτικής προστίθενται στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου παιδείας και οι καθηγητές όλων των κλάδων (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ)επιστρέφουν στα σχολεία που είχαν καταργηθεί.

Ζητάμε
1.   Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα  να γίνει στα σχολεία από τα οποία εκδιώχθηκαν με το Ν. 4172/2013. Η δε προσθήκη των τομέων και των ειδικοτήτων να γίνει στα σχολεία όπου λειτουργούσαν. Εκεί που υπάρχουν οι υποδομές και τα εργαστήρια.
2.   Για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να ληφθεί υπόψη η σειρά ανάληψης υπηρεσίας που είχαν πριν τη διαθεσιμότητα
  1. Να προστεθούν τα μαθήματα ανά  Τομέα,  στους εξής τομείς  Τομέα Υγείας – Πρόνοιας,  Τομέα Αισθητικής – Κομμωτικής,  Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και  Τομέα Βιομηχανικού Σχεδιασμού  τα οποία πρόκειται να προστεθούν στο άρθρο 9 του Ν.4186/2013   για την Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2015-2016  εφόσον οι μαθητές που φέτος τελειώνουν την Α’ Τάξη  ΕΠΑ.Λ. ανεξαρτήτως της ομάδας προσανατολισμού  που  επέλεξαν έχουν το δικαίωμα  να εγγραφούν σε οποιοδήποτε  τομέα που σύμφωνα με τη νομοθεσία υφίσταται.
4.   Να  δοθεί  το δικαίωμα  στους  εκπαιδευτικούς των τομέων που είχαν ενταχθεί στις ΕΠΑΣ εφ’ όσον αυτές  έχουν καταργηθεί,  να επιλέξουν  το ΕΠΑΛ που θέλουν  να τοποθετηθούν έστω και προσωρινά έως ότου δημιουργηθούν  οι τομείς αυτοί στη Β’ τάξη.
5.   Κατά  την σύνταξη  των ωρολογίων προγραμμάτων των μαθημάτων  που ανήκουν  στην Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας- Πρόνοιας και Αισθητικής – Κομμωτικής να υπάρξει μέριμνα ώστε  όλες οι  ειδικότητες να  έχουν  Α΄ ανάθεση όλα τα  μαθήματα  της ειδικότητας τους  γιατί μόνο έτσι θα δοθεί  ουσιαστική  διέξοδος για   την κάλυψη των  οργανικών κενών  που θα δημιουργηθούν  στο  άμεσο μέλλον, ώστε να μην προκύψουν υπεραριθμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου