Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ανέλαβαν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν στα ΙΕΚ - Καθυστερούν τα Δεύτερα πτυχία

ΙΕΚ Γαλατσίου

Από τη Δευτέρα 15/6 ανέλαβαν υπηρεσία οι συνάδελφοι που επέλεξαν τις θέσεις στα ΙΕΚ

Οι θέσεις αυτές στο ΦΕΚ 1101Β χαρακτηρίζονται προσωρινές, γεγονός που δημιούργησε ερωτηματικά. Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι είναι προσωποπαγείς. 


Σχετικά  με τη μετάταξη των εκπαιδευτικών με τα δεύτερα πτυχία 
 Υπήρξε παράλογη εμμονή από τη διοικητική ιεραρχία του υπουργείου, (για τη μετάταξη στα ΙΕΚ δεν την είχε) ότι για τη μετάταξη αυτή χρειάζεται υπογραφή και από το Υπ. Μεταρρύθμισης το οποίο διαβεβαίωσε προφορικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όμως το υπουργείο Παιδείας το απαιτεί εγγράφως για να προχωρήσει τη διαδικασία.

Σημερινή ενημέρωση από το συνάδελφο Θέμη Κοτσιφάκη για τη μετάταξη σε δεύτερα πτυχία από τους 57 εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν από τη διαθεσιμότητα:
Στο υπουργείο Παιδείας δεν έχει φτάσει η απάντηση του μεταρρύθμισης, που όλοι συμφωνούν ότι δεν χρειάζεται. περιμένουν όμως τη γραπτή απάντηση. Παραλογισμός....
Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο του Διοικ. Μεταρρύθμισης στον οποίο εξήγησα πως οι εκπαιδευτικοί παραμένουν σε διαθεσιμότητα και του ζήτησα επειγόντως να απαντήσουν. Μου απάντησε ότι το υπουργείο παιδείας έχει κάνει πολλά και δύσκολα ερωτήματα για διάφορα θέματα. Του ζήτησα όμως να απαντήσουν ξεχωριστά σε αυτό άμεσα αφού και επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι λένε. 
Το υποσχέθηκε. Είδωμεν ..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου