Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πρώην καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης

Προτάσεις σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την επαναφορά μας στα σχολεία

Οι πρώην σε διαθεσιμότητα καθηγητές της Θεσσαλονίκης μετά από τη γενική μας συνέλευση και έχοντας καταγράψει τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την επαναφορά μας στα σχολεία ζητούμε για άλλη μια φορά τη συνεργασία και τη βοήθεια των ΕΛΜΕ μας.Έχουμε καταγράψει τις προτάσεις μας και σας τις παραθέτουμε:
  1. Αναφορικά με την πλήρη αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας ως εκπαιδευτική υπηρεσία έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ίδιο ΦΕΚ διορισμού αλλά με διαφορετική μισθολογική εξέλιξη,διαφορετικό ωράριο διδασκαλίας και διαφορετική σύνταξη, ζητάμε άμεσα οι ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ να προβούν σε πιεστικές ενέργειες τόσο θεσμικά (άμεσο ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας) όσο και νομικά ( μέσω της Νομικής υπηρεσίας της ΟΛΜΕ). Είμαστε πάντα έτοιμοι ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση και από το πρώην συντονιστικό της Θεσσαλονίκης.
  2. Σχετικά με την απόσπαση (ολική ή για συμπλήρωση ωραρίου) πολλών συναδέλφων μας στα Δ.ΙΕΚ είναι απαραίτητο να διασαφηνιστεί εκ μέρους του Υπουργείου και των Περιφερειακών Διευθύνσεων αν η προϋπηρεσία αυτή θα αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτική, αφού τα Δ.ΙΕΚ ανήκουν σε άτυπη μορφή εκπαίδευσης.Προτείνουμε να γίνει με μια άμεση συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και διαβίβαση ερωτήματος στο Υπουργείο.
  3. Επειδή πολλοί συνάδελφοι καλούνται να συμπληρώσουν ωράριο στα Δ.ΙΕΚ, το Υπουργείο οφείλει να δώσει κενά, να γίνουν αιτήσεις προτίμησης και να έχει ακριβή εικόνα για το συνολικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε σχολείο και Δ.ΙΕΚ ( δεν είναι δυνατόν όλοι οι συνάδελφοί μας να έχουν ωράριο 22 ώρες/εβδομάδα). Η μετακίνηση εκπαιδευτικών «κατ’εντολήν» και με συνοπτικές διαδικασίες, «όπου κρίνει η υπηρεσία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο του κλάδου. Προτείνουμε παράσταση-διαμαρτυρία στην Περιφέρεια
  4. Με αφορμή τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων σε κάποιους νομούς της χώρας που έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση της ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους καθηγητές και τους μαθητές προτείνουμε να γίνει μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο κατά την οποία θα ζητάμε επίσης την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων των ειδικοτήτων που επανιδρύθηκαν και για το επόμενο σχολικό έτος που θα ομαλοποιηθεί η λειτουργία των ειδικοτήτων μας.
  5. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος περί αρχαιότητας των συναδέλφων μας των πρώην ΕΠΑΣ που τοποθετούνται σε μη όμορα σχολεία και προτείνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια για το θέμα.
  6. Ζητάμε τη δημιουργία 4ου έτους εξειδίκευσης των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ με πρακτική άσκηση και όχι μαθητεία.
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 
Υποχρεωτικές μετακινήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ: επίδειξη εργασιακής βαρβαρότητας
Παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Τετάρτη 25/11/2015, στις 2.30 μ.μ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διαθέσει συναδέλφους στα Δημόσια ΙΕΚ (21 εκπαιδευτικούς από τα ΕΠΑΛ της Δ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης), χωρίς καμία προηγούμενη διαδικασία συνεννόησης και ενημέρωσης των συναδέλφων. Μετακινούν συναδέλφους χωρίς αίτησή τους, χωρίς καν να ερωτηθούν και χωρίς καμία μέριμνα για τυχόν ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους.
Πηγή:alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου