Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΕΜΠΤΗ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ - ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Νέα προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής!! 
Ο εμπαιγμός σε βάρος των εκπαιδευτικών συνεχίζεται


Στη συνάντηση που  έγινε, σήμερα νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Παιδείας, μεταξύ του Κ. Αρβανιτόπουλου και τριμελούς επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, Υπουργός μας ανακοίνωσε τα παρακάτω:
  • Αρνήθηκε κατηγορηματικά επαναφορά των τομέων Υγείας -Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής -Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ λέγοντας ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.
  • Στο σοβαρό ζήτημα των επικείμενων απολύσεων των 85 συναδέλφων μας στους οποίους έχει γίνει διακοπή μισθοδοσίας είπε: "προσπαθώ να κάνω κάτι ώστε να μην απολυθούν"!!
  • Όσον αφορά την λανθασμένη διαδικασία των προκηρύξεων, το σοβαρό ενδεχόμενο οι απολύσεις των συναδέλφων μας να ξεπεράσουν τις 400, τη σωρεία των λαθών, την έλλειψη ενιαίου τρόπου μοριοδότησης, την ομηρία και τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα εδώ και 10 μήνες κ.λ.π., ο Υπουργός κάνοντας ότι δεν τα γνωρίζει όλ' αυτά, μας είπε ότι θα προσπαθήσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μη χαθεί καμία θέση από τις προκηρυχθείσες. Γιαυτό μας ζήτησε αύριο το πρωί να στείλουμε ένα υπόμνημα που να καταγράφει τα παραπάνω προβλήματα.
Για τη σύνταξη του υπομνήματος αυτού καλούνται όλοι οι συνάδελφοι σε πλατιά ανοιχτή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής αύριο Πέμπτη 8.5.14 το πρωί στις 8.30 ακριβώς.





Πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές των εκπαιδευτικών;
Πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν;

Για πόσο καιρό θα ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς  τις οικογένειές τους, αλλά και τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, τους οποίους οδηγούν σε πτυχία και διαβλητές Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς μαθήματα όλη τη χρονιά;

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και να τοποθετηθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί σε νέες θέσεις.

5 σχόλια:

  1. Ζητώ συγνώμη που εκ παραδρομής ξέχασα να γράψω τον τόπο της συνεδρίασης αλλά ευτυχώς όλοι θεώρησαν αυτονόητο ότι, όπως και τις άλλες φορές, θα γίνει στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Αναστασία Γιαννοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίδα Απογοήτευση Αγώνας Υπομονή Άρνηση Λύπη…
    Για πάνω από 9 μήνες, αυτούς της διαθεσιμότητας, τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Όλο αυτό το διάστημα ήταν μια περίοδος πένθους. Ίσως, όμως, από αυτές που δεν τελειώνουν ποτέ. Γιατί, σε όποια όχθη κι αν είσαι, είτε αυτήν της «επανατοποθέτησης», είτε της απόρριψης, το πένθος παραμένει. Και δεν γίνεται αλλιώς, θα πρέπει να περάσουμε από όλες τις φάσεις του.
    Όλοι είχαμε μια ξαφνική, αναπάντεχη απώλεια.
    Αρνούμαστε λοιπόν, αρχικά. Δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί στις ζωές μας. Είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής. Ένα βράδυ του Ιουλίου, να μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι καταργείσαι, ότι δεν υπάρχεις πια. Ότι δεν θα ξαναέρθει ο Σεπτέμβρης για νακάνεις όλα αυτά που θέλεις με τους μαθητές σου. Ότι δεν θα έχεις πια μαθητές.
    Θυμώνουμε… Λένε ότι το στάδιο αυτό εμφανίζεται όταν έχει συνειδητοποιηθεί η απώλεια. Έχει. δεν θυμώνουμε όμως με τους πάντες, παρά με έναν μόνο: αυτό που με αγάπη υπηρετούσαμε τόσα χρόνια και μας τιμώρησε με τόσο βάναυσο τρόπο: το ελληνικό δημόσιο. Αυτό που άσκησε τη μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να ασκήσει ποτέ ένας προϊστάμενος στον υφιστάμενό του, πέρα από κάθε ηθική και λογική.
    Διαπραγματευόμαστε… Κι ενώ ξέρουμε ότι δεν έχουμε τη λύση που επιθυμούμε, σκεφτόμαστε ενοχικά και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να αποφύγουμε το μοιραίο.
    Νιώθουμε κατάθλιψη: αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε πραγματικά την απώλεια. Ο πόνος, η θλίψη κι η στενοχώρια, είναι κυρίαρχα και εδώ. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτά τα συναισθήματα και να προχωρήσουμε. Έτσι δεν συμβουλεύαμε άλλωστε και τους μαθητές μας; Πρέπει να πατάμε πάνω στις δυσκολίες, για να έχουμε τη δύναμη να τις συντρίψουμε και να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει άλλο κακό. Οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.
    Αποδεχόμαστε, τέλος, την απώλεια. Ξέρουμε ότι ένας μεγάλος πόνος δεν ξεχνιέται ποτέ. Θα έχει τη θέση του στη ζωή μας. Εμείς, αποχαιρετούμε το παλιό περιβάλλον , φροντίζοντας να κρατήσουμε τι όμορφες στιγμές με τους μαθητές και τους συναδέλφους μας.
    Νιώθω ότι όλο το διάστημα της διαθεσιμότητας, το έχω ζήσει όλο αυτό, κυκλικά, πάρα πολλές φορές και συνεχίζω να το ζω. Δεν ξέρω σε ποιο στάδιο είμαι πάλι. Δεν ξέρω αν θα τελειώσει ποτέ. Η θεωρία αυτό λέει πάντως: ότι στο τέλος έρχεται η ανασυγκρότηση. Αυτή, που μάλλον θα είναι πιο δύσκολη, κι ας φαίνονται αλλιώς τα πράγματα, για όσους παραμείνουμε στο ελληνικό δημόσιο. Θα κληθούμε να υπηρετήσουμε τον «εχθρό». Τον φυσικό αυτουργό αυτού του βιασμού που μας έχει ασκηθεί. Πώς θα τα καταφέρουν να συνυπάρξουν όλα αυτά στις ζωές μας; Πάλι ερωτηματικά, πάλι απορία, φόβος, θλίψη…
    Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε:
    Τα πρόσωπά μας δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο. Ας ξεκινήσουμε να τον ψάχνουμε και πάλι.
    Οι καρδιές μας δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο. Δεν σταματάμε να ελπίζουμε ότι θα το βρούμε.
    Τέλος πάντων, όπου κι αν βρεθούμε, ας θυμόμαστε ότι
    δεν πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε,
    ότι σημασία έχει να παραμείνουμε άνθρωποι και
    ότι πρέπει και πάλι να πιστέψουν οι εφηβικές ψυχές μας ότι
    ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ.

    Μιχαλά Κική, εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα
    (Ανήκω σε αυτούς που στην τελευταία προκήρυξη(10Κ) είδαν το όνομά τους στον προσωρινό πίνακα των διοριστέων. Καμία ανακούφιση!!!!! Περίεργο…..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία Κοτσινάρη8 Μαΐου 2014 στις 7:15 μ.μ.

    Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Όπως θα γνωρίζετε ήδη έχει κατατεθεί η σχετική τροπολογία για τη χρονική έκδοση των αποτελεσμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Στο πλαίσιο της αυριανής σας συνάντησης, σας αποστέλλω συνημμένη (περιεκτική) πρότασή μου σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί επό εδώ και μπρος για τον περιορισμό της απώλειας των θέσεων, αλλά και την υποστήριξη των "πρώτων" επιλογών προτίμησης των εκπαιδευτικών που συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες δύο τουλάχιστον ανακοινώσεων.
    Υπενθυμίζω ότι υπήρχαν επιλογές που έγιναν εκ των υστέρων σε θέσεις που δεν προϋπήρχαν σε προηγούμενη ανακοίνωση και γι΄αυτό το λόγο δηλώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς. Επίσης αρκετοί από εμάς δήλωσαν (ορθώς) ως μη εμπιστευόμενοι το σύστημα (ποιο σύστημα??) πολλαπλές επιλογές (κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ, όπως πχ Βρεφονηπιο και Νοσηλευτές).
    Επειδή διαμένω στη Σύρο είναι δύσκολο να παρευρίσκομαι στις συναντήσεις μας στην Αθήνα και γι΄αυτό το λόγο σας μεταφέρω τις δικές μου σκέψεις αλλά και τις σκέψεις των συναδέλφων που υπηρετούν στις Κυκλάδες και βρίκονται και εκείνοι σε διαθεσιμότητα.

    Φιλικά
    Μαρία Κοτσινάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιτταροκοίλης Μανώλης8 Μαΐου 2014 στις 7:23 μ.μ.


    Συνάδελφοι γειά σας,

    σας παρακαλώ να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα σας, το κείμενο που σας στέλνω

    Ηράκλειο 7/5/2014
    Όταν εντέχνως οι κανόνες του παιγνιδιού καθορίζονται εκ των υστέρων
    Εξ αιτίας του ότι οι θέσεις για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών δεν βγήκαν σε μία προκήρυξη αλλά σε τρείς (1η_6/2013, 2η_8/2013, 3η_10/2014), ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την σειρά που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, άρα και που θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι.
    Χθες με αιφνιδιαστικό τρόπο, αλλά με πολύ καλή προετοιμασία όπως φαίνεται που όμως αποσιωπήθηκε εντέχνως από τους περισσοτέρους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, ανακοινώθηκε η τροποποίηση που αναφέρει τα εξής.
    «οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βάσει του ν. 4172/2013 και συμμετέχουν σε διαδικασίες κινητικότητας, οι οποίοι έχουν υποβάλει Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση μετάταξης/μεταφοράς τους σε περισσότερες από μία Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τοποθετούνται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής, με τη χρονική σειρά κατά την οποία καταρτίζονται και αναρτώνται τα οριστικά αποτελέσματα από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια εκάστης Ανακοίνωσης».

    Σημειώνεται δε ότι «στην περίπτωση αυτή, ο υπάλληλος παραιτείται των δικαιωμάτων που απορρέουν από την υποβολή αίτησης στις άλλες Ανακοινώσεις, δηλαδή του δικαιώματος μετάταξης σε θέσεις άλλων Ανακοινώσεων»

    Η αξιοκρατικότερη και πλέον διάφανη διαδικασία θα ήταν, να κληθούν οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα και να ορίσουν την σειρά προτίμησης που επιθυμούν να τοποθετηθούν στις θέσεις και των τριών ανακοινώσεων μαζί και να βγουν ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των τριών ανακοινώσεων. Όμως με βάση την πρόσφατη εξέλιξη, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα θα ανακοινωθούν πρώτα τα αποτελέσματα της 1ης _6/2013 ανακοίνωσης (Δεύτερα Πτυχία) και της 3ης_10/2013 (Δεύτερα Πτυχία, Διευθύνσεις δια βίου μάθησης, Νοσοκομεία)
    Τελευταία θα βγουν τα αποτελέσματα της 2ης_8/2014 ( Διευθύνσεις δια βίου μάθησης, Τοπική αυτοδιοίκηση) που είναι και η πολυπληθέστερη.
    Πού όμως προκύπτει το πρόβλημα. Πολλοί συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα όπως όλοι ξέρουμε ένοιωθαν και νοιώθουν ακόμα και τώρα τόση ανασφάλεια μετά το στραπάτσο που έπαθαν με αποτέλεσμα να έχουν κάνει αιτήσεις και στην 2η και την 3η ανακοίνωση, υπό το φόβο να μην απολυθούν και θεωρώντας δεδομένο ότι τα αποτελέσματα θα έβγαιναν με την σειρά που βγήκαν οι ανακοινώσεις.
    συνεχίζεται.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιτταροκοίλης Μανώλης8 Μαΐου 2014 στις 7:25 μ.μ.

    ..........................συνέχεια

    Π.Χ.
    Κάποιος που κύρια επιθυμεί θέσεις από την 2η ανακοίνωση (Διευθύνσεις δια βίου μάθησης, Τοπική αυτοδιοίκηση) και έχει συμπεριληφθεί στους προσωρινούς πίνακες της 2ης ανακοίνωσης, δευτερευόντως έχει κάνει για λόγους ανασφάλειας λόγω ενστάσεων και αίτηση στην 3η προκήρυξη για θέσεις που ενδεχομένως είναι και εκτός ή μακριά της περιοχής που ζει.
    Κάποιος που κύρια επιθυμεί θέσεις από την 2η προκήρυξη (Διευθύνσεις δια βίου μάθησης) και έχει πιθανότητα να διεκδικήσει θέση λόγω ενστάσεων, για λόγους ανασφάλειας έχει δηλώσει δευτερευόντως και θέσεις από την 3η προκήρυξη που ενδεχομένως είναι και εκτός περιοχής που ζει.
    Έτσι λοιπόν πολλοί συνάδελφοι όταν βγουν πρώτα τα αποτελέσματα της 3ης_10/2014 και μετά της 2ης_8/2014 ανακοίνωσης, θα βρεθούν στις προτιμήσεις που δεν έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τους παρά τη θέληση τους και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η προτεραιότητα που δίνει ο νόμος και τα μόρια.
    Επειδή όμως κύριο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι όλοι να ξαναποκτήσουν μία θέση που νομίμως δικαιούνται.
    Επειδή θα πρέπει να ξέρουν όλοι εξ αρχής τους κανόνες του παιγνιδιού.
    Επειδή η παραπάνω τροποποίηση του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης έφερε τα πάνω κάτω σε πάρα πολλούς συναδέλφους.
    Επειδή δεν πρέπει να καταστρατηγείται ο νόμος με κάποιο άλλο νόμο.
    Επειδή σε κάθε περίπτωση στη φάση τις κινητικότητας θα πρέπει να διασφαλιστούν η διαφάνεια, η αξιοκρατία το κύρος και η εμπιστοσύνη του ΑΣΕΠ.
    Επειδή θα πρέπει η προτεραιότητα που δίνει ο νόμος και τα μόρια να έχουν τον πρωταρχικό ρόλο για την τοποθέτηση.
    Επειδή θα πρέπει να μην μείνουν ακάλυπτες θέσεις και ταυτόχρονα να απολυθούν κάποιοι συνάδελφοι.
    Επειδή θα πρέπει να αποφευχθεί ο ένας συνάδελφος να βάλλει κατά του άλλου μέσω δικαστηρίων.
    Επειδή κάποιοι συνάδελφοι ενδεχομένως ήξεραν για το τι θα ακολουθήσει σχετικά με την σειρά ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και έπραξαν ανάλογα, θεωρώ ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:
    Ο κάθε συνάδελφος να επιλέξει ο ίδιος ποια θα είναι η προτεραιότητά του και όχι να του την επιβάλουν υποχρεωτικά με νόμο, καταστρατηγώντας έτσι κάθε έννοια της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
    Προκειμένου να γίνει αυτό, να γίνουν άμεσα δεκτές από τα αρμόδια «Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια» οι αιτήσεις ανάκλησης όλων όσων έχουν κάνει αιτήσεις σε 2 ανακοινώσεις και επιθυμούν να κάνουν ανάκληση με δικιά τους ευθύνη σε μία από τις 2 αιτήσεις τους.
    Εφόσον από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων και των τριών ανακοινώσεων προκύψουν κενές θέσεις και ταυτόχρονα συνάδελφοι δεν έχουν τοποθετηθεί, να βγει νέα προκήρυξη με δικαίωμα να κάνουν αιτήσεις όσοι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα δεν έχουν τοποθετηθεί.
    Το ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητη αρχή δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε πιέσεις για οποιοδήποτε λόγο.
    Στο σημείο αυτό θεωρώ ότι πρέπει και η «Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα» και η ΟΛΜΕ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση.

    Πιτταροκοίλης Μανώλης
    Εκπαιδευτικός
    Σύζυγος εκπαιδευτικού σε διαθεσιμότητα
    Αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή